Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

O δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια



       Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (22/11/2014), ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου. 
    Η συνάντηση έγινε σε ιδιαιτέρα καλό κλίμα παρουσία του Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου, του βουλευτή Κώστα  Καραγκούνη, Πολιτευτών, Αντιδημαρχων  και δημοτικών συμβούλων .
     Ο κ. Παπαναστασίου  αφού  καλωσόρισε τον κ. Δένδια στο Δημαρχείο εκτός των άλλων ζητημάτων, έθεσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας το θέμα του αεροδρομίου «Κύριε Υπουργέ η υποβάθμιση της 132 Σμηναρχίας Μάχης, από Σμηναρχία σε αεροπορικό απόσπασμα έχει στερήσει από την περιοχή μας σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα. Το αεροδρόμιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κυρίως να αξιοποιηθεί αφού διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ ο  διάδρομός του έχει διαστάσεις ίδιες με αυτές των αεροδρομίων Ακτίου και Αράξου» ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου...............



    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  χαρακτήρισε το Αγρίνιο τυχερό που διαθέτει αυτό το αεροδρόμιο  και διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Αγρινίου πως θα εξετάσει το θέμα της  αξιοποίησής του «Το αεροδρόμιο  μπορεί να γίνει ένας αναπτυξιακός πνεύμονας για το Αγρίνιο και τη Δυτική Ελλάδα» υπογράμμισε ο Υπουργός και παράλληλα τόνισε «Η ύπαρξη αεροδρομίων γενικά στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα είναι αναπτυξιακές ευκαιρίες. Ανεξάρτητα  αν χρησιμοποιείτε από την πολεμική αεροπορία που έχει τον δικό της σχεδιασμό ή αν χρησιμοποιείτε για άλλες χρήσεις,  είτε για πτήσεις τσάρτερ ή κανονικές». 
      Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης το ζήτημα της δημιουργίας Μουσείου Εθνικής Αντίστασης  καθώς και το αίτημα  της παραχώρησης από την ΠΑ ενός F-4E Phantom,  στη μνήμη των χειριστών της Πολεμικής μας Αεροπορίας από την Δ.Ε Νεάπολης.
       Ο κ. Δένδιας επεσήμανε, τη σπουδαιότητα του νέου ΕΣΠΑ για το μέλλον του Αγρινίου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρων για τις θέσεις και τον προγραμματισμό της νέας δημοτικής αρχής «To Αγρίνιο υπό την δημαρχία  σας θα πάει μπροστά, άλλωστε ως νέος άνθρωπος εσείς και οι συνεργάτες σας  έχετε τεράστιο περιθώριο και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή» κατέληξε ο Υπουργός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο