Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ένα Παράξενο φυτό «Το Πουλί του Παραδείσου» σε κήπο, στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου


Γράφει-φωτο: Τζένη Παπαδημητρίου 

        Ένα Παράξενο φυτό που θυμίζει παραδείσιο πτηνό, «Το Πουλί του Παραδείσου» και το οποίο μοιάζει με ράμφος πουλιού, το πρώτο είδα πριν λίγες μέρες σε ένα καταπράσινο και γεμάτο χρώματα και μυρωδιές κήπο στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου. 
       Το πουλί του παραδείσου λέγεται έτσι επειδή το άνθος του μοιάζει με κεφάλι πουλιού. Είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτά στον κόσμο..........


    Είναι φυτό που μας ήρθε από την Ν. Αφρική όπου φυτρώνει στις άκρες των ποταμών και στο ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος. Έχει και δεύτερη ονομασία και το γνωρίζουν ως ΣΤΡΕΛΙΤΖΙΑ προς τιμήν της συζύγου του Βασιλιά ΓΕΩΡΓΙΟΥ του 3ου της Αγγλίας ΚΑΡΛΟΤΤΑ ΣΤΡΕΛΙΤΖ. 
      Η ομορφιά του φυτού που εντυπωσιάζει είναι το λουλούδι του το οποίο αποτελείται από πορτοκαλί, Κίτρινο και έντονα μπλε πέταλα. 
     Η χρήση του πουλιού του παραδείσου ή στρελιτζια ενδείκνυται για χώρους όπου μας ενδιαφέρει να προκαλέσουμε έντονη αισθητική εντύπωση. Δημιουργεί μια ψευδαίσθηση εξωτικού τοπίου και μπορεί κάλλιστα να τοποθετηθεί σε γκαζόν κοντά σε μπάρμπεκιου όπως στις φωτογραφίες και να το ομορφύνει ή και σε πισίνες. 
      Επίσης μπορείς στα καταστήματα καλλυντικών να βρεις το πουλί του παραδείσου σε αφρόλουτρο και κρέμα σώματος με άρωμα θεϊκό. 
ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο