Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Επικίνδυνος ο δρόμος στη Στάνου

         Την έντονη αγανάκτηση του εκφράζει ο Λυκειάρχης από τη Βόνιτσα Νώντας Νικάκης, για τον δρόμο στη Στάνου Αμφιλοχίας, με αφορμή πρόσφατο ατύχημα, που είναι πολύ επικίνδυνος για όλους τους οδηγούς.
      Συγκεκριμένα τονίζει ότι αντί να δημιουργήσουν διάβαση πεζών υπόγεια η ανυψωμένη, τοποθέτησαν φανάρια  που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή πεζών και εποχούμενων λόγω της ταχύτητας που αναπτύσσουν τα οχήματα στην Εθνική οδό. 
Και συνεχίζει: 

     «Είχα μέρες που προβληματιζόμουν να γράψω για εκείνο το ρεζιλίκι που έφτιαξαν στο δρόμο στην Στάνου που είναι πολύ επικίνδυνο για όλους και δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι φωστήρες το οραματίστηκαν αυτό το εθνικό έργο πραγματικά έργο και θέλω να μάθω το όνομα τους.
      Όσοι περνούν από κει κάνουν τον σταυρό τους και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων, αφού το Φανάρι είναι επικίνδυνο για κάποιον που δεν γνωρίζει τον δρόμο, ιδίως αν πηγαίνει με κάποια χιλιόμετρα και ξαφνικά δει το κόκκινο.
   Τι να πω, καλά να είναι και οι ίδιοι φωστήρες που οραματίστηκαν το άλλο ρεζιλίκι στο Ρίβιο με εκείνη τη διάβαση πεζών (γεφύρι) που είναι μεγαλύτερη από το κάστρο της Βόνιτσας!! Καλά δεν υπάρχει τσίπα μυαλό; Η διάβαση στο Ρίβιο μου θυμίζει τα πυροβολεία του χότζα στην Αλβανία.
     Εδώ να σημειώσω ότι ενώ το κράτος ξόδεψε ένα σωρό χρήματα για αυτά τα έργα, οι εργολάβοι έφτιαξαν κακοτεχνίες, κόμβους παγίδες, επικίνδυνα φανάρια και πεζοδρόμια για να σκοτώνεται ο κόσμος και δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτό το Νομό από αυτούς που τον εκπροσωπούν σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό επίπεδο να αρπάξει ένα γκασμά και να πάει συμβολικά μια μέρα και να κάνει αυτό που έκανε κάποτε ο Καραμανλής με τις γραμμές του τραμ στην Αθήνα......



     Να τονίσω ότι με αυτά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν, θα είχαν ασφαλτοστρώσει όλο το τμήμα Αμφιλοχία μέχρι το Αγρίνιο. 
     Περνώ συχνά και διερωτώμαι γιατί αφού σε λίγους μήνες θα παραδοθεί η παράκαμψη από Αμβρακία για Βόνιτσα Λευκάδα και σε κάνα χρόνο το άλλο τμήμα απέναντι στην παραζαρια της ιονίου, που θα παρακάμπτεται ο Καρβασαράς, αλήθεια γιατί κατασκεύασαν αυτό τον κόμβο; 
       Να επισημάνω ότι αντί για φανάρι στη μέση της Εθνικής οδού, έπρεπε να κατασκευαστεί διάβαση πεζών η μια υπόγεια διάβαση 5-6 μέτρα και να είναι όλος ο δρόμος με κιγκλίδωμα και ασφαλής παρά να κάθεται η τροχαία να παίζει κρυφτούλι με τους οδηγούς των αυτοκινήτων. 
      Κυρία Σταρακά, σαν Νομάρχης, αυτή η λέξη μου αρέσει καλύτερα, στείλτε 1-2 εργάτες να διορθώσουν τις κακοτεχνίες, να κόψουν τις μύτες σε εκείνα τα διαχωριστικά πεζοδρόμια και στα φανάρια να τοποθετηθούν διακόπτες, για να μην τσακιστεί ο κόσμος.

Δείτε και το δημοσίευμα με το χθεσινό ατύχημα:

Τροχαίο ατύχημα χθες το απόγευμα στη Στάνο Αμφιλοχίας
Καραμπόλα τριών ΙΧ αυτοκίνητων σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη Στάνο Αμφιλοχίας. 
   Το τροχαίο ατύχημα συνέβη στο φανάρι, όταν προπορευόμενο όχημα, σταμάτησε στον κόκκινο σηματοδότη και τα δύο ΙΧ που ακολουθούσαν δημιούργησαν την καραμπόλα.
      Από το συμβάν, δεν τραυματίσθηκε κανείς, ούτε διεκόπη η κυκλοφορία, σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα.

http://e-maistros.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο