Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ: Πρόταση ανακαίνισης του Δημοτικού Σχολείου για να μετατραπεί σε ένα ανοιχτό βήμα πολιτισμού

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ - Ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ 

   Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, κάνει έκκληση σε  ΟΛΟΥΣ τους  Χωριανούς μας, όπου και αν βρίσκονται (στο Χωριό μας, στην ευρύτερη Ελληνική επικράτεια αλλά και στο Εξωτερικό), να στηρίξουν την προσπάθειά μας, οικονομικά ή με προσωπική εργασία ή όπως αλλιώς μπορούν, για να φτιάξουμε το Δημοτικό  Σχολείο μας, μνημείο -κόσμημα για το Χωριό μας.
      Έχουμε την ανάγκη όλων σας και ειδικότερα ΟΛΩΝ όσων έχουν την δυνατότητα και μπορούν  να βοηθήσουν.
      Είναι επιτακτική ανάγκη και έχει αποδέκτες όλους μας, να πραγματοποιήσουμε αυτό το εγχείρημα για να γλυτώσουμε το Σχολείο μας από την καταστροφή....



     Το χρωστάμε άλλωστε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στις επόμενες γενιές !
    Το παράδειγμα της αναμόρφωσης του Αγίου Ευθυμίου είναι ορατό.
    Οι οικονομικές συνδρομές για το Σχολείο μας, θα καταγράφονται σε ξεχωριστό μπλοκ αποδείξεων, και σε απτά χρονικά διαστήματα, ο Σύλλογος θα κάνει μνεία, για την επακριβώς διάθεσή τους.
      Ο Σύλλογός μας, εκδηλώνοντας εμπράκτως το  αμέριστο ενδιαφέρον του για τα μνημεία του χωριού μας, και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το θέμα του Δημοτικού μας Σχολείου, που εκπέμπει S.O.S. λόγω της πλήρους εγκατάλειψης, καθώς αργά αλλά σταθερά οι εκτεταμένες φθορές του, το οδηγούν στη καταστροφή,  ύστερα από απόφαση του Δ.Σ, ήλθε σε επαφή πρωτίστως  με τον Δήμαρχό μας κ. Γεώργιο Αποστολάκη,  τον Πρόεδρο του Χωριού μας κ. Χρήστο Τίγκα, που έχουν καθ’ ύλη και ουσία αρμοδιότητα για το Δημοτικό μας Σχολείο,  ζητώντας την παραχώρησή του, με την προοπτική μελλοντικά να  αξιοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο,  ώστε ανακαινισμένο, να παραμείνει ένα ζωντανό κύτταρο του χωριού μας, αλλά και του Δήμου μας γενικότερα.
            Στη τριμερή συνάντηση που έγινε για το θέμα αυτό στο Δημαρχείο της Βόνιτσας, παρουσία του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας κ. Γιώργου Αποστολάκη, του Πρόεδρου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου μας κ. Παντελή Αποστολάκη, του τοπογράφου – μηχανικού κ. Μπρουσινού Κώστα, του Προέδρου του Χωριού μας κ. Χρήστου Τίγκα, του Προέδρου του Συλλόγου κ. Βασίλη Σκούρτα και του Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων κ. Λεωνίδα Καραμπέκιου, ο κ. Δήμαρχος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βεβαίωσε ότι, θα είναι αρωγός της προσπάθειά μας, παρέχοντας για το σκοπό αυτό τη κάθε δυνατή βοήθεια.
      Βέβαια, η πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου μας, ξέρουμε ότι είναι στην αρχή και θα χρειαστεί χρόνος πολύς για να τελεσφορήσει,
     Όμως είμαστε βέβαιοι ότι, θα τα καταφέρουμε με την συμπαράσταση του Δήμου μας, την βοήθεια της Τοπικής μας Κοινότητας και  ΟΛΩΝ των χωριανών μας γιατί….το Σχολείο μας …αυτό το λεηλατημένο  και κατεστραμμένο  εμφανισιακά  κτίριο  είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ! είμαστε  εμείς !
      Το σπουδαίο αυτό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, ΠΡΕΠΕΙ  να γλυτώσει από τον μαρασμό  και να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο σε κτίριο πολιτισμού του τόπου μας.
       ΟΛΟΙ ΜΑΣ, και ειδικότερα οι Τοπικοί μας άρχοντες, που έχουν καθ’ ύλη αρμοδιότητα, πρέπει να σταθούμε φύλακες – άγγελοι προστατεύοντας αυτό το μοναδικό μας μνημείο.

        Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες σε συνεργασία με τον Δήμο και την Τοπική μας Κοινότητα, από τον αύλιο χώρο, όπου σε πρώτη φάση, έχουν φυτευτεί έξι μουριές, έχουν επισκευασθεί  και βαφεί τα γκρεμισμένα κάγκελα και η αυλόπορτα καθώς και καθαρισμός του προαυλίου με κοπή αυτοφυόμενων θάμνων και δέντρων.
      Θα ακολουθήσει άμεσα, η αποκατάσταση  της παιδικής χαράς με επισκευή και  αντικατάσταση των φθαρμένων  εξαρτημάτων και η επισκευή των μπασκετών με παράλληλη τοποθέτηση  πλαστικού τάπητα ενδεδειγμένου για το άθλημα.
     Επίσης, θα πραγματοποιηθούν και όποιες άλλες εργασίες κριθούν απαραίτητες, για τον εξωραϊσμό του αύλιου χώρου.
      Αυτά πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν άμεσα μέχρι την άνοιξη και ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνατότητες, στο σχεδιασμό μας είναι η σταδιακή, προσεκτική  ανακαίνιση του Δημοτικού μας Σχολείου με τη σύμφωνη γνώμη μηχανικού του Δήμου μας.
      Παράλληλα, στο οίκημα του άλλοτε νηπιαγωγείου το οποίο επισκευάσθηκε με δαπάνη του Συλλόγου σε προγενέστερο χρόνο, έγιναν και οι τελευταίες εργασίες στεγανοποίησής του, γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα υγρασίας και άμεσα, θα λειτουργήσει ως Γραφείο του Συλλόγου που θα εξυπηρετεί της ανάγκες του Γυναικείου Τμήματός μας, στο χωριό μας.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας - φύλλο 76"
http://konopinanews.blogspot.gr/






2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια!!!!!!Ο στόχος σας και ο τρόπος σας είναι παράδειγμα για μας!!!!ΧΟΡΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο σας κωνοπινιοτες για οσα εχεται κανει για το χωριο και τα μερη μας

    Γιωτα Φιλοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο