Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Π. Λαφαζάνης απο το Αγρίνιο: «Θέλουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και συμμαχίες»



     «Διεκδικούμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσουμε σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά και συμμαχίες με δυνάμεις της αριστεράς, από το ΚΚΕ μέχρι και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ», ήταν το μήνυμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη από το Αγρίνιο

    Παρουσία πολλών μελών και φίλων του κόμματος πραγματοποιήθηκε η αποψινή εκδήλωση με καλεσμένο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Η εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για τις 8, άρχισε με αρκετή καθυστέρηση και πρώτος τον λόγο πήρε ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου κ. Μπίτας, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαλατά......



   Ο κ. Γαλατάς αναφέρθηκε στην εξαθλίωση του κοινωνικού συνόλου και των δομών της κοινωνίας, κάτι που απέδωσε στις μνημονικές πολιτικές, τις δραματικές περικοπές που συνθέτουν μιαν εικόνα κατάρρευσης, όπως ανέφερε. Ως παράδειγμα ο κ. Γαλατάς έφερε τα τεράστια ποσοστά της ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και την απαξίωση του τομέα της δημόσιας Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία, με τις περικοπές στις επιχορηγήσεις των δύο νοσοκομείων, τις ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό κλπ.
    Ακολούθησε η ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που περιστράφηκε γύρω από τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος,  τον οποίο το κοινό υποδέχθηκε με  το πιο θερμό χειροκρότημα και με συνθήματα κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και υπέρ «μιας νέας, αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
     Τη χαρά του που βρίσκεται στην πόλη του Αγρινίου μετά από αρκετά χρόνια, εξέφρασε ο κ. Λαφαζάνης. «Με συγκίνηση βλέπω ότι το Αγρίνιο δίνει μια μεγάλη αγωνιστική παρουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμετοχή σήμερα εδώ, είναι μια πραγματική έκπληξη για μένα. Βλέπω δυναμική παρουσία της νεολαίας, με συνθήματα, με αγωνιστικότητα. Και όταν η νεολαία δίνει το «παρών»  ο δρόμος προς τη νίκη είναι σύντομος και σίγουρος», είπε ο κ. Λαφαζάνης.
    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος σπάει πλέον τα παραδοσιακά κομματικά δεσμά, σπάει τις παραδοσιακές εντάξεις και τις αγκυλώσεις, τις παραδοσιακές τοποθετήσεις και μες στην κρίση προβληματίζεται, «ριζοσπαστικοποιείται», μετατοπίζεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το καινούριο, είναι το δυναμικό, το ριζοσπαστικό, είναι η δύναμη που μπορεί να φέρει μια μεγάλη αλλαγή. Αυτή τη στιγμή η νίκη είναι σίγουρη», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
    Ο ίδιος έκανε λόγο για στασιμότητα, χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μια κρίση που όχι μόνο είναι ακόμη εδώ, αλλά εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Μια κρίση «βαθύτατα δομική» που σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, θα ξεπεραστεί μόνο με ριζοσπαστικές αλλαγές.
   «Η Ελλάδα μπορεί να ανοίξει σήμερα θετικούς δρόμους και να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Ο αγώνας που κάνουμε σήμερα, δεν είναι μόνο για εμάς. Αφορά όλη την Ευρώπη», ήταν το μήνυμα του κ. Λαφαζάνη.
     Αυτό που ο ίδιος τόνισε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει με κάθε τρόπο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ενώ ζήτησε και συσπείρωση των αριστερών δυνάμεων: «Πρέπει ο Ελληνικός λαός να αναλάβει την ευθύνη του σε αυτή τη φάση. Σήμερα πρέπει να ενωθούμε όλοι σαν μια γροθιά και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Διεκδικούμε εκλογές και θέλουμε αυτές να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και σε αυτές τις εκλογές διεκδικούμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 
      Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη αυτοδυναμία, αφού αυτή έχει μέσα της αλαζονεία. Κανείς ποτέ δεν είναι αυτοδύναμος. Διεκδικούμε λοιπόν την πλειοψηφία αυτή για να μπορέσουμε σε κάθε περίπτωση, να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε συμμαχίες. Θέλουμε, κυρίως με τις δυνάμεις της αριστεράς. Από αυτό το βήμα, από το Αγρίνιο, απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, από το ΚΚΕ, μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ…
      Ξέρουμε ότι έχουμε διαφορές με αυτούς και μάλιστα κάποιες να είναι και κρίσιμες, έχουμε όμως πολλά κοινά που μας ενώνουν. Και κυρίως έχουμε κοινά μπροστά στα επίκαιρα, κρίσιμα προβλήματα της λεηλασίας που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός. Και μπορούμε, πάνω σε αυτά τα κοινά να οικοδομήσουμε ένα ενιαίο πρόγραμμα ή τουλάχιστον μια κοινή δράση, ένα κοινό μέτωπο. Απευθυνόμαστε σε αυτές τις δυνάμεις και ζητάμε να κάνουν και αυτές ένα βήμα, όπως κάνουμε και εμείς και να συναντηθούμε στα κοινά μας και ας παραμένουν οι διαφορές μας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πιστεύουμε ότι και οι άλλες δυνάμεις της απέναντι σε μια κυβέρνηση αριστεράς που θα επιχειρεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Να είναι συμπαραστάτες ακόμη και αν δεν συμμετέχουν, να δώσουν ψήφο ανοχής ή τουλάχιστον να στηρίζουν τους κοινούς αγώνες για την ενοποίηση του προγράμματος. Εκτός από τις δυνάμεις τη ριζοσπαστικής αριστεράς, απευθυνόμαστε και σε ευρύτερες δυνάμεις. Σε δυνάμεις που προέρχονται από άλλα πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα, που μετατοπίζονται, που αγωνιστικά βλέπουν μια άλλη προοπτική για τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι μια δύναμη που προσεγγίζει την κυβέρνηση, δεν έχει να μοιράσει προνόμια, δεν έχει να μοιράσει λάφυρα, είναι αφοσιωμένος στον Ελληνικό λαό και με καθαρό πρόσωπο και με αυτοθυσία θα τον αντιμετωπίσει…», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα για συσπείρωση δυνάμεων, στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ.
      «Η αριστερά έχει ευθύνη και υποχρέωση να φέρει τη νεολαία πάλι στους αγώνες, να είμαστε δίπλα της, να πάρει αυτή τη σκυτάλη της πρωτοπορείς», είπε σε άλλο σημείο.
     Στο χώρο της εκδήλωσης διανεμήθηκε και φυλλάδιο με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. 

http://www.agriniopress.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο