Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του δημάρχου Μεσολογγίου με τον υφυπουργό Πολιτισμού Γ. Ανδριανό

Πίστωση για αθλητικές υποδομές στο δήμο Μεσολογγίου



Θέματα που αφορούν τον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συζήτησε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος με τον υφυπουργό Πολιτισμού, Γιάννη Ανδριανό, στο γραφείο του τελευταίου στην Αθήνα, παρουσία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριου Σαλμά......

Προτεραιότητα στα ζητήματα που έθεσε ο κ. Καραπάνος στον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού ήταν η βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών στο δήμο. Επίσης ο δήμαρχος Μεσολογγίου συζήτησε με τον κ. Ανδριανό την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι καθώς και ζητήματα που αφορούν την ουσιαστική λειτουργία του Μουσείου Κατράκη στο Αιτωλικό.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδριανός σε πρώτη φάση δεσμεύτηκε για την ένταξη στον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το 2015, πίστωσης, για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών, στο δήμο Μεσολογγίου.
Η πίστωση θα διατεθεί από το Υπουργείο, μετά από πρόταση που θα υποβάλει ο δήμος σχετικά με τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν.
«Είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον υφυπουργό Πολιτισμού για ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό στο δήμο Μεσολογγίου και κυρίως να τον ενημερώσω για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στις αθλητικές υποδομές.
Ο κ. Ανδριανός αντιλαμβανόμενος την προβληματική κατάσταση δεσμεύτηκε για τη διάθεση γενναίας πίστωσης στο δήμο Μεσολογγίου για τη δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών αλλά και για τη βελτίωση των υφισταμένων.
Επίσης συζητήσαμε και θέματα που αφορούν την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Πιστεύω ότι σήμερα έγινε ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για να αποκτήσει ο δήμος μας αθλητικές υποδομές, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τη νεολαία μας και την ανάπτυξη των σωματείων σε διάφορα αθλήματα.
Άλλωστε ο τομέας του αθλητισμού αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική μας αρχή και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες πρωτοβουλίες και ενέργειες για την ενίσχυση των υποδομών.» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος μετά το τέλος της συνάντησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο