Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση Γ. Παπαναστασίου στις αιχμές του Δικηγορικού Συλλογου: Ο Δήμαρχος Αγρινίου ούτε εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται!!.

Απάντηση Γ. Παπαναστασίου στο Δικηγορικό Σύλλογο για την πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη

      Τις τελευταίες μέρες ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, για άγνωστους και ακατανόητους μέχρι στιγμής λόγους δέχεται απρόκλητη επίθεση από μερίδα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, οι οποίοι προβαίνουν σε ανακοινώσεις που παραπληροφορούν την τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων δημιουργούν την λανθασμένη εντύπωση ότι ο Δήμαρχος θα προέβαινε στην πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη σε θέματα νομικής φύσεως, με ειδική σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου χωρίς να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διατυπώσεις και με διάθεση παραπλάνησης των ενδιαφερομένων. 
       Ο κος Γιώργος Παπαναστασίου όπως έχει δεσμευτεί κατά το παρελθόν και σε πνεύμα πλήρους διαφάνειας των ενεργειών του, ως Δήμαρχος τηρώντας όλες τις εκ του νόμου επιβαλλόμενες διατυπώσεις προέβη σε δημοσίευση της εν λόγω από 3-10-2014  προκήρυξης σε ημερήσια εφημερίδα του Νομού και συγκεκριμένα στα «Νέα της Αιτωλοακαρνανίας» στις 11/10/2014, με παράλληλη τοιχοκόλληση της προκήρυξης στο Δημοτικό Κατάστημα Αγρινίου στις 10/10/2014  καθώς και σε ανάρτηση αυτής, στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ...........



  Όπως είναι γνωστό το δικαίωμα επιλογής Ειδικού Συνεργάτη είναι σύμφωνα με το νόμο αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δημάρχου και είναι απορίας άξιο πως μερίδα του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου αμφισβητεί τη νόμιμη διαδικασία η οποία τηρήθηκε στο ακέραιο.  
    «Είναι σαφές ότι η εν λόγω ανακοίνωση εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Αντιπαρέρχομαι δε και δεν σχολιάζω περαιτέρω τους λοιπούς απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που εμπεριέχονται στην εν λόγω ανακοίνωση, καθότι ποτέ μέχρι σήμερα ούτε στο μέλλον θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με το δικηγορικό σώμα, το οποίο υπολήπτομαι και τιμώ καθότι είμαι σίγουρος ότι δεν συμμερίζεται το ύφος και το περιεχόμενο της εν λόγω ανακοίνωσης » αναφέρει ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
     Σε συνέχεια δε της ανωτέρω ανακοίνωσης υπήρξε αναδημοσίευση της,  στο φύλλο της εφημερίδας «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»  στις 7/11/2014 με τον ανακριβή και ψευδή τίτλο «Μη γνωστοποίηση στον Σύλλογο της προκήρυξης θέσης έμμισθου νομικού συμβούλου» ο οποίος παραπλανεί το αναγνωστικό κοινό διότι αναφέρει ότι η προκήρυξη αφορά  πρόσληψη νομικού συμβούλου του Δήμου Αγρινίου και όχι Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου για την οποία προβλέπεται εντελώς διαφορετική διαδικασία.
      Κατά τα λοιπά πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι ο Δήμαρχος Αγρινίου ούτε εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται. 

*Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρατίθονται στα σχετικά έγγραφα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο