Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Σε απελπισία οι κτηνοτρόφοι του Βάρνακα

Σε απελπισία οι κτηνοτρόφοι του Βάρνακα
Η ζημιά που υπέστη ο δρόμος διέκοψε την πρόσβαση προς τα 50 περίπου ποιμνιοστάσια  του Παλιού Βάρνακα
Απαγορεύτηκε και από το δήμο Ξηρομέρου η διέλευση προς τον Παλιό Βάρνακα καθώς ο δρόμος σε ένα σημείο του έχει καταρρεύσει εντελώς και είναι άκρως επικίνδυνος.....

Πρόκειται για το τμήμα που βρίσκεται κοντά στο Αρχαίο Φράγμα Αλυζίας το οποίο με τις βροχοπτώσεις έπαθε σοβαρή καθίζηση, αποκόπτοντας τους κτηνοτρόφους από τις κτηνοτροφικές τους μονάδες. Η βλάβη του δρόμου βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο πάνω από την κατοικημένη περιοχή όπου οι κτηνοτρόφοι μπορούν να πάνε με τα αυτοκίνητά τους αλλά από εκεί και μετά πρέπει να μετακινηθούν με τα πόδια. Μερικοί χρησιμοποιούν τα δίκυκλά τους όμως και αυτό εγκυμονεί κινδύνους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί όταν θα ξεκινήσει η μεταφορά του γάλακτος, οι ποσότητες του οποίου θα είναι τέτοιες που δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στους ώμους, ή με ένα μικρό μηχανάκι. Οι 50 κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Παλαιού Βάρνακα είναι σε απόγνωση, αφού δεν βλέπουν να γίνεται καμία προσπάθεια αποκατάστασης του δρόμου δεδομένου ότι εμπλέκεται και η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ενδιαφέρον υπήρξε τόσο από το δήμο όσο και από την Αντιπεριφέρεια, όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα χρήματα, δεν φαίνεται να υπάρχει αποτέλεσμα.
ΒAΣΩ ΒΗΤΤΑ
varnakas1.jpg


aixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο