Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Άστεγη»… αρνήθηκε τη δωρεάν διαμονή σε διαμέρισμα του «Ιδρύματος Μπουσμπουρέλη» στο Μεσολόγγι

Από το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σχετικά με υπόθεση «άστεγης» οικογένειας που είχε δει το «φως της δημοσιότητας» στις αρχές του μήνα ανακοινώνεται:
«Αρκετές μέρες πριν της δημοσιοποίησης της υπόθεσης, οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είχαν επιληφθεί του ζητήματος, προτείνοντας διάφορες λύσεις στην συμπολίτισσά μας, ώστε να ανακουφιστεί, μετά από εντολή του δημάρχου Μεσολογγίου, στον οποίο είχε απευθυνθεί η «άστεγη» συμπολίτισσά μας.....

Να σημειωθεί ότι τότε, δεν είχε γνωστοποιηθεί στις υπηρεσίες ότι διέμενε σε Ι.Χ. ή ότι «προτίθεται» να συμβεί κάτι τέτοιο.
Μάλιστα τότε η συμπολίτισσά μας είχε αρνηθεί το ενδεχόμενο να εργαστεί «ως εργάτρια γης» εάν υπήρχε προσφορά εργασίας, όπως συμβαίνει με πολλούς άνεργους συμπολίτες μας, που απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και βρίσκουν εργασία «ως εργάτες γης».
Όπως επίσης είχε αρνηθεί την ένταξη τους στους δικαιούχους του κοινωνικού συσσιτίου της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, με εντολή του δημάρχου Μεσολογγίου, στον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, ξεκίνησε η διαδικασία για τη φιλοξενία της άστεγης συμπολίτισσάς μας σε διαμέρισμα του ιδρύματος «Μπουσμπουρέλη» στο Μεσολόγγι.
Ταυτόχρονα από τότε μέχρι και σήμερα εξασφαλίστηκε η διαμονή της συμπολίτισσάς μας σε ξενοδοχείο της πόλης του Μεσολογγίου, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση.
Το ίδρυμα έκανε δεκτό το αίτημα του δήμου και σήμερα ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αν. Σκαρμούτσος, ο εκπρόσωπος του ιδρύματος, δικηγόρος, Δημήτρης Ρεπάσος και η ψυχολόγος της επιχείρησης, Μαρία Κάκου επέδειξαν στην συμπολίτισσά μας το διαμέρισμα.
Για δικούς της, όμως, λόγους απέρριψε τη δωρεάν διαμονή στο διαμέρισμα, «θεωρώντας» το, ίσως ανεπαρκές, για τις απαιτήσεις της…
Μετά την εξέλιξη αυτή ο δήμος αδυνατεί να προσφέρει οποιαδήποτε άλλη συνδρομή στην συμπολίτισσά μας και ταυτόχρονα δημιουργείται και έντονος προβληματισμός για το όλο περιστατικό…»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο