Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου

koi-sompolos-parousiasi-bibliou3
    Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Πάνου Σόμπολου «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα»  στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, στο κέντρο του Αγρινίου.
     Ο «πρύτανης του αστυνομικού ρεπορτάζ»  που κατάγεται από το Ξηρόμερο και πέρασε τα μαθητικά του χρονιά στο Αγρίνιο, με ένα «Αιτωλοακαρνανικό»  επίσης πάνελ ομιλητών, επέστρεψε στον τόπο του. Mε σεμνότητα και χωρίς να περιαυτολογεί, κάτι που πάντα τον διέκρινε,  έτσι και σήμερα στο Αγρίνιο, παρουσίασε το πόνημα του, που είναι έργο ζωής, παρουσιάζοντας άγνωστες πτυχές από 34 εγκλήματα που ο ίδιος «ξεχώρισε» μεταξύ των χιλιάδων που έχει καλύψει μέσα σε σαράντα χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας......


   Όπως έκανε γνωστό μάλιστα, σύντομα θα έχει έτοιμο ένα ακόμη βιβλίο που θα καταγράφει γνωστές και άγνωστες πτυχές γεγονότων που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα για μεγάλο διάστημα, όπως σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές, μεγάλα δυστυχήματα κλπ.
    Το πάνελ των ομιλητών αποτελούσαν ο Ναυπάκτιος πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ  Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ο Αγρινιώτης δημοσιογράφος και διευθυντής ειδήσεων του Star channel Κωστής  Τσιακανίκας, ο Αγρινιώτης δημοσιογράφος και Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης Στέφανος Αναγνώστου ενώ συντόνιζε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Κωστής Τσιάκαλος, με καταγωγή από την Σπολάϊτα του Αγρινίου.
 «Είναι ένα βιβλίο που όχι μονο πρέπει να διαβαστεί από τους πολίτες, αλλά σε αυτό πρέπει να εντρυφήσουν επισήμονες, εγκληματολόγοι και μέσα από εκεί θα βρουν πολύτιμα στοιχεία και για τα αίτια και για τους παράγοντες και τις παραμέτρους που οδήγησαν στην διάπραξη αυτών των εγκλημάτων»  είπε χαρακτηριστικά για το βιβλίο ο κ. Παπαγιαννόπουλος, ενώ ο Κωστής Τσιακανίκας αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος του δημοσιογράφου. Όσο για τον συγγραφέα σημείωσε πως όλα όσα θα πρέπει να εκπροσωπεί ένας δημοσιογράφος, τα υπηρέτησε με πάθος ο Πάνος Σόμπολος. Τον χαρακτήρισε δε ένα  από τα τελευταία «τέρατα» της δημοσιογραφίας.
Να σημειωθεί πως ο  συγγραφέας υπήρξε και εξακολουθεί να είναι με μεγάλη αποδοχή εκπρόσωπος των επαγγελματιών δημοσιογράφων της Αθήνας με τρεις θητείες στην προεδρεία στης ΕΣΗΕΑ και σήμερα πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ.
 Στον τρόπο με τον οποίο δούλευε τα ρεπορτάζ του, αλλά και τον χαρακτήρα του ως ανθρώπου και ως επαγγελματία, στάθηκαν και οι υπόλοιποι εκ των ομιλητών. Ο κ. Αναγνώστου συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη σημασία του να κρατά και να αξιοποιεί το αρχείο του ένας δημοσιογράφος, όπως ακριβώς κάνει ο Π. Σόμπολος, που κλείνοντας την εκδήλωση χαρακτήρισε το βιβλίο του ως  παρακαταθήκη, ειδικά για τους νέους δημοσιογράφους και όχι μόνον.
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της  Ν.Δ.  Μάριος Σαλμάς, ο δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Ιωάννης Ματσούκας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κώστας Ρόκος, αξιωματικοί της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας , πλήθος κόσμου καθώς και σπουδαστές του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Δημόσιου ΙΕΚ του Αγρινίου.

koi-sompolos-parousiasi-bubliou6



koi-sompolos-parousiasi-bubliou1

koi-sompolos-parousiasi-bibliou2

 DSCN4210

DSCN4199

DSCN4194

DSCN4192

DSCN4179

DSCN4176

DSCN4167


 agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο