Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς χοροστάτησε στον εσπερινό της Παναγίας της Πολυσπορίτισσας στην Κωνωπίνα




        Με κάθε μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθος κόσμου τελέστηκε στον Ιερό Ναό της  Παναγίας της Πολυσπορίτισσας  (Εισόδια της Θεοτόκου),  ο πανηγυρικός Εσπερινός  προς τιμήν της αυριανής εορτής της Παναγίας και πολιούχου της Κωνωπίνας, κατά τον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. 
     Στον εσπερινό συμμετείχαν ο  Αρχιερατικός Επίτροπος Κατούνας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης, ο Αρχιμανδρίτης Μακαρίου Αντωνόπουλος και οι Ιερείς: Σπυρίδωνας Μανιαβός, Θεοδοσίου Αθανασόπουλος,  Κοσμάς Τσιτσιβός, Βασίλειος Λιάκος, Γεώργιος Τσαρνάς, Νικόδημος Ζαβογιάννης και  ο εφημέριος της Κωνωπίνας Δημήτριος Χαμαλέτσος και οι οποίοι  στην κυριολεξία σαγήνεψαν με τις υπέροχες ψαλμωδίες τους,  όσους τυχερούς  παραβρέθηκαν.......



    Αύριο  Παρασκευή, ημέρα της εορτής της Παναγίας και πολιούχου της Κωνωπίνας, το πρωί και από 7.30' - 9.00'π.μ. θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η θεία λειτουργία. 
    Επίσης αύριο το πρωί θα αναβιώσουν τα «πολυσπόρια», και φέτος, όπου το Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών, θα φροντίσει για την παρασκευή τους και τη διανομή τους, σ’ όλους τους παρευρισκομένους, με μέριμνα της Τοπικής Κοινότητας του χωριού μας και τη συνδρομή του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, ώστε να μείνει ζωντανό και στις μέρες μας ένα πανάρχαιο έθιμο του τόπου μας.
Και του χρόνου…

http://konopinanews.blogspot.gr/









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο