Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Β. Κώτση – Αλαφοδήμου: «Όραμά μας η δημιουργία πρότυπων παιδικών σταθμών»

Β. Κώτση – Αλαφοδήμου: «Όραμά μας η δημιουργία πρότυπων παιδικών σταθμών»
Η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Μεσολογγίου απαντά σε δημοσιεύματα
Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Πνευματικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» Βασιλική Κώτση – Αλαφοδήμου, σε γραπτή της δήλωση, σχετικά με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, που αφορούν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών επισημαίνει:
«Η σκληρή δουλειά του καλοκαιριού και ο υπερδιπλασιασμός του Προϋπολογισμού της Δράσης « Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής περιόδου 2014-2015 »σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των συνεργατών του Δημάρχου και της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΑΝ.ΑΙΤ. ΑΕ που βάσει της υπ αριθ. 42/2014 απόφασης του ΔΣ του Νομικού Προσώπου είχε την ευθύνη παρακολούθησης της διαδικασίας, τείνει να αμαυρωθεί και να επισκιαστεί από την κακόβουλη παραπληροφόρηση ένθεν κακείθεν.....

Δεν θα παρακολουθήσουμε το παραλήρημα κάποιων που αφενός είναι ανενημέρωτοι για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφετέρου επιδιώκουν τη δημιουργία εντυπώσεων για μικροκομματικούς λόγους.
Το Μεσολόγγι και η νέα δημοτική αρχή δεν έχει χρόνο για πισωγυρίσματα, κοιτάζει μόνο μπροστά με γνώμονα και οδηγό την πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα, σεβόμενη το δημότη και την κοινωνία που πρόσφατα έστειλαν μήνυμα ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση.
Σχετικά με την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας και την πλήρη παραπληροφόρηση που διαχέεται στον τύπο επισημαίνουμε τα παρακάτω.
Ο ανοιχτός διαγωνισμός που θα λάβει χώρα μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου μέσω της προώθησης της κοινωνικής οικονομίας, αφορά αποκλειστικά την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών των παιδικών σταθμών λόγω υπερδιπλασιασμού της δυναμικότητας των Δομών, θα πραγματοποιηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία περί κοινωνικής οικονομίας ακριβώς για να εξασφαλιστεί το έννομο συμφέρον και η ασφάλεια των παιδιών που εγκρίθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα.
Εταιρία ή επιχείρηση εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις δεν  μπορεί να αποκλειστεί ή να ακυρωθεί από την διαδικασία, αφού επιθυμία όλων μας είναι η πλήρης διαφάνεια και η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας.
Εκείνης της νομοθεσίας που προωθεί η Ευρώπη, το Υπουργείο ( σχετική ημερίδα την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 στην Πάτρα  «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της Ανάπτυξης και Προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας») και πλέον σύμφωνα με την τελευταία πρόσκληση με αρ.πρωτ.: 4.29190/οικ.4.1856/15-10-2014 και οι Περιφέρειες όλης της χώρας.
 Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για την ταχύτητα προσαρμογής που επιδεικνύουμε, τηναδιαπραγμάτευτη επίδειξη της πλήρους διαφάνειας που επιδιώκουμε, την πιστή τήρηση της νομοθεσίας, επικυρωμένη μάλιστα από την Ευρώπη, προσφέροντας λύσεις και χρήματα που θα καλύψουν τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες των παιδικών σταθμών,αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα.
Δική μας βούληση και όραμα είναι η δημιουργία πρότυπων παιδικών σταθμών με αδιαπραγμάτευτο όρο την ασφάλεια και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρονται στα παιδιά μας.
Ο εκλεγμένος συνδυασμός « Δήμος για τα παιδιά μας» θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών όλων των δημοτών τούτης της πόλης και είναι εξουσιοδοτημένος στις πρόσφατες εκλογές από τον Μεσολογγίτικο λαό, να εξασφαλίσει με νόμιμο και διαφανή τρόπο την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών.
Σύντομα όλοι οι γονείς θα γίνουν κοινωνοί της νέας προσπάθειας που γίνεται και είμαστε σίγουροι ότι θα χειροκροτήσουν τις πρωτοβουλίες της νέας Διοίκησης που έχει και την ευθύνη της λειτουργίας των παιδικών σταθμών.  
Δικαίωμά σας να διαφωνείτε με τις πρωτοβουλίες μας, υποχρέωσή σας όμως να σέβεστε τους νόμους της πολιτείας. Σε αυτό δεν δίνεται κάποια έκπτωση ή μέρος παραχώρησης από την πλευρά μας, θα μας βρείτε απέναντί σας αλλά θα έχετε απέναντι και ολόκληρη την κοινωνία.
Η αποκατάσταση της αλήθειας και η συνεπής-συνεχής και υπεύθυνη ενημέρωση αποτελεί κανόνα αδιαπραγμάτευτο για τη νέα δημοτική αρχή και με αυτό τον τρόπο λειτουργούμε προς όφελος των δημοτών μας.
Συνημμένα και για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των δημοτών παραθέτουμε συγκριτικά στοιχεία των ετών 2013-2014 και της τρέχουσας 2014-2015 σχετικά με τον Προϋπολογισμό του προγράμματος καθώς και τα στοιχεία από το ΚΔΑΠ που αφορά το ίδιο πρόγραμμα αλλά που χειρίζεται η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου.
Σημειώνεται δε ότι η προμήθεια της ΑΝ.ΑΙΤ. ΑΕ ΟΤΑ μειώθηκε από 15% σε 5% αφού ανέλαβε φέτος μόνο την υποβολή φακέλου, ενώ τη διαχείριση κράτησε το Νομικό Πρόσωπο μιας και η εν λόγω εταιρία πηγαίνει άμεσα προς εκκαθάριση.
Ν.Π.Δ.Δ. – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΕΤΟΣ              ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ            ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ        ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ       
2013-2014                               105                                                      230.000 €
2014-2015                               256                                                      679.600 €
Και επίσης φιλοξενούμε 150 παιδιά ΔΩΡΕΑΝ»
onairnews.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο