Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΑΓΡΙΝΙΟ: Oμιλία Σαχινίδη με διάχυτη αγωνία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ (φωτο-video)

sahinidismain            Mε μαζικότητα αλλά και με ηχηρές απουσίες πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον πρώην υπουργό και βουλευτή Λάρισας Φίλιππο Σαχινίδη, σε μια περίοδο όπου το «λαβωμένο»  άλλοτε κραταιό κόμμα, αναζητά τους βηματισμούς του και την προοδευτική του ταυτότητα, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης της ηγεσίας, κάτι που φάνηκε και στο Αγρίνιο.
      Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου του Αγρινίου, με στελέχη αλλά και πολλά μέλη του κόμματος, να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους, τόσο για τις προσυνεδριακές διαδικασίες αλλά και το Συνέδριο, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει ειδικά το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ, την πορεία του προς τις επικείμενες εκλογές, την συνεργασία του με τη ΝΔ κλπ. Δεν έλειψαν όμως και η ηχηρές απουσίες στελεχών και μελών, που πιστεύουν πως οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ έπρεπε  να γίνουν… χθες......


   Σε κάθε περίπτωση πάντως η εκδήλωση θα πρέπει να θεωρείται επιτυχημένη αφού συγκέντρωσε κόσμο απ’ολη την Αιτωλοακαρνανία πέραν του προσδοκώμενου ενώ αποτέλεσε και μια ευκαιρία για πλήθος παρεμβάσεων από στελέχη και μέλη που στην κυριολεξία «εκτονώθηκαν» 
    Την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει την διακριτή του πολιτική παρουσία και τον ρόλο του, και τις αποστάσεις του τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο κ. Σαχινίδης, ενώ αξιοσημείωτη υπήρξε η αμφισβήτησε που δέχθηκε η σημερινή ηγεσία του κόμματος από πλήθος ομιλητών που πήραν το λόγο στη συνέχεια.     Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κοιμήσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Κουτσουπιάς, πρώην δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί Σύμβουλοι, πολιτευτές, πρόεδροι συλλόγων, συνδικαλιστές, συνεταιριστές κλπ. Εκ μέρους του Ε.Σ. του κόμματος για τις προσυνεδριακές διαδικασίες μίλησε ο κ. Αλευράς.

Βαρύτατες οι ευθύνες της  κυβέρνησης Καραμανλή
Ο κ Σαχινίδης ξεκίνησε την παρέμβαση του με μια ιστορική αναδρομή των τελευταίων πέντε ετών από το 2009 μέχρι σήμερα αι τις δικές του δραματικές εμπειρίες που είχε ως υφυπουργός και μετέπειτα υπουργός των Οικονομικών, όταν «από το 2004 μέχρι το τέλος του 2009 σπαταλήθηκαν οι δυνατότητες που είχε η Ελλάδα και παραδόθηκε ουσιαστικά η εξουσία στο ΠΑΣΟΚ με τη χώρα να οδηγείται στα βράχια».  »Δεν δειλιάσαμε ακόμη και όταν υψώθηκαν τείχη, τόσο στο εσωτερικό από τον ΣΥΤΙΖΑ και τη ΝΔ όσο και στο εξωτερικό» σημείωσε ο πρώην υπουργός κατηγορώντας ς εν νέου τη ΝΔ πως δημιούργησε την εικόνα μιας αναπτυγμένης οικονομίας με σαθρά όμως θεμέλια. Ο κ. Σαχινίδης σημείωσε επίσης πως από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Παπανδρέου επιδίωξε την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση όπως ακόμη και στην κρίσιμη περίοδο των τελών του 2011 – αρχών του 2012 το μόνο που ενδιέφερε τη ΝΔ ήταν η διεξαγωγή εκλογών. «Αυτοί που υπονόμευσαν  την προοπτική της χώρας και τις προσπάθειες που έγιναν, τώρα κάνουν τους τιμητές της σταθερότητας!» είπε χαρακτηριστικά.
«Από την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε την ενότητα και την συνεννόηση διαφορετικά η χώρα, ακόμη και τον Μάιο του 2012 θα έμπαινε  σε τρομακτικές περιπέτειες. Το φυλλοκάρδι μου το ξέρει αυτό. Δεν εκβιάσαμε, καθησυχάσαμε, δεν δειλιάσαμε και αυτό το πληρώσαμε. Άλλοι έφυγαν. Εμείς τώρα οφείλουμε να καλέσουμε όσους είναι ακόμη αποστασιοποιημένοι δεν έχουμε την πολυτέλεια να υψώσουμε τείχη, είναι υποχρέωση μας να δώσουμε πολιτικές απαντήσεις, στο ποιοί είμαστε και που πάμε» είπε ακόμη ο πρώην υπουργός που κατέθεσε την δική του πρόταση για την επόμενη μέρα για την Ελλάδα αλλά και το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως η χώρα δεν πρέπει να φύγει από τα μνημόνια για να συνεχιστεί «το πάρτι που σταμάτησε το 2009″ και πως η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας με συγκεκριμένες στοχεύσεις ειδικά στην καταπολέμηση της ανεργίας. «Εφόσον έχουμε πλεονάσματα πρέπει να δούμε πως θα τα αξιοποιήσουμε, όχι όμως όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με την επανάληψη ουσιαστικά των όσων έκανε ο Καραμανλής την καταστροφική διετία 2007 – 2009″.

Πόλωση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, αλλαγή ηγεσίας
Για την προεδρική εκλογή ο κ. Σαχινίδης είπε πως δεν είναι δεδομένοι οι 180 βουλευτές και συμπλήρωσε πως είναι χρέος η προσέγγιση της νεολαίας προβλέποντας τέτοια πόλωση που θα έχει σαν σκοπό τη συρρίκνωση και διάλυση του ΠΑΣΟΚ ενώ ήταν κατηγορηματικός απέναντι σε όσους μιλούν για στρατηγική συνεργασία με τη ΝΔ.
Της ομιλίας του κ. Σαχινίδη ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ενότητα με πλήθος παρεμβάσεων όπου ακούστηκαν φωνές αγωνίας από πολλά μέλη και στελέχη, ενώ ήταν αξιοσημείωτες οι παρεμβάσεις που ζητούσαν εδώ και τώρα αλλαγή ηγεσίας. «Θα πάμε με ενότητα ή σφαγμένοι στο συνέδριο; » είπε χαρακτηριστικά αγροτοσυνδικαλιστης από το Ξηρόμερο, «Τον Βενιζέλο τον ενδιαφέρει η καρέκλα του. Να αλλάξει η ηγεσία τώρα ζήτησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Λεχουρίτης, για «ενότητα και προσέγγιση της νεολαίας που πρέπει να μπει μπροστά έκανε λόγο ο πολιτευτής Γρ. Τζαμαλής, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Θ. Κουτσουπιάς είπε πως «…το ΠΑΣΟΚ έχασε το στίγμα του. Πρέπει να δούμε ποιοί είμαστε και με ποιους θα πάμε». Ακόμα ο πρώην δήμαρχος Ινάχου κ. Τορουνίδης σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει και πάλι  να ανοιχτεί στην κοινωνία και να σταματήσει να κρύβεται», ενώ υπήρχαν πολλές ακόμη παρεμβάσεις για επιμέρους ζητήματα και της Αιτωλοακαρνανίας και κλάδους που πλήττονται.
«Αυτό που θα χτίσουμε πρέπει να είναι μεγαλύτερο από αυτό που αφήνουμε πίσω. Έχει τη σημασία του και το όνομα του ΠΑΣΟΚ» απάντησε ο κ. Σαχινίδης σε αναφορά που έγινε πως δεν έχει σημασία με ποια ονομασία θα κατέβει η παράταξη, ενώ έκλεισε με επισημάνσεις για την ανάγκη αλλαγής των προγραμματικών θέσεων και συσπείρωσης ώστε το ΠΑΣΟΚ να σταθεί στα πόδια του και να μην επιτραπεί να απορροφηθούν και άλλες δυνάμεις του.

http://www.agriniopress.gr/



po-sahinidis-agrinio1
po-sahinidis-agrinio2
po-saxinidis-agrinio13
po-sahinidis-agrinio4
po-sahinidis-agrinio5
po-sahinidis-agrinio6
po-sahinidis-agrinio7
po-saxinidis-agrinio15
po-sahinidis-agrinio8
po-sahinidis-agrinio9
po-saxinidis-agrinio14
po-saxinidis-agrinio16
po-sahinidis-agrinio11
po-saxinidis-imperial1
po-saxinidis-imperial2
po-saxinidis-imperial4





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο