Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Επιδότηση είκοσι λίρες τον τουρίστα θέλει η Easy jet για τις πτήσεις από το Λονδίνο στο Άκτιο!

       Μία γενναία επιδότηση από τους τοπικούς φορείς, για να φέρει τουρίστες από μία αγορά που είναι ήδη ανοιχτή για την Ήπειρο και την Λευκάδα, απαιτεί η Easy jet, η οποία έχει καταφέρει να μετατραπεί σε επίσημο συνομιλητή όλων των τοπικών αρχών, αρχής γενομένης από αυτών της Πρέβεζας.
     Και φυσικά η εν λόγω αεροπορική εταιρία, είναι απολύτως λογικό να προασπίζεται τα συμφέροντά της και να επιδιώκει τη μεγιστοποίηση των κερδών της.
      Αυτό που προκαλεί πράγματι ερωτήματα είναι η εμμονή των τοπικών φορέων, που παρότι πλέον γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις και τις οικονομικές απαιτήσεις της ξένης εταιρίας, επιμένουν να κρατούν ζεστές τις συζητήσεις και να συγκαλούν τη δεύτερη σύσκεψη μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών.
     Η πρόθεση των τοπικών φορέων της Πρέβεζας αμφισβητήθηκε δημόσια από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι θα πρέπει να παγώσει κάθε συζήτηση κι ανοίξουν διαπραγματεύσεις με την Aegean προκειμένου να δρομολογήσει πτήση από το Άκτιο στην Αθήνα....



    Η Easy jet ενδιαφέρεται να εντάξει στο πρόγραμμά της πτήσεις από το Λονδίνο στο Άκτιο. Όμως με τα συγκεκριμένα δρομολόγια δεν ανοίγει καινούρια τουριστική αγορά, ούτε για την Ήπειρο ούτε για τη Λευκάδα.
      Πρόκειται μάλιστα για μία παραδοσιακή αγορά για την περιοχή, με χιλιάδες τουρίστες που φτάνουν κάθε χρόνο κι έχουν ως βασικούς προορισμούς την Πάργα και την Λευκάδα.
     Η πρόταση της Easy jet όπως κατατέθηκε στην κλειστή σύσκεψη που έγινε στην Πρέβεζα, περιλαμβάνει τη δρομολόγηση δύο πτήσεων την εβδομάδα, για είκοσι βδομάδες το χρόνο.
      Συνολικά δηλαδή 40 πτήσεις με αεροσκάφη των 180 θέσεων. Στην περίπτωση που υπάρξει πληρότητα 100% θα φέρει σε μία τουριστική σεζόν 7.200.
     Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι η πληρότητα θα ανέρχεται στο 80%, άρα ο αριθμός των τουριστών που θα φτάσει θα περιοριστεί στις 5.700!!!
     Και για τον αριθμό αυτό η ξένη εταιρία, επιδιώκει επιδότηση εισιτηρίου από τους φορείς της Ηπείρου και της Λευκάδας της τάξης των 20 λιρών ανά επιβάτη.
      Επιδιώκει δηλαδή να εισπράξει ένα ποσό της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ για να φέρει τουρίστες από μία σίγουρη αγορά, οι οποίοι είναι αμφίβολο αν θα ενισχύσουν ανάλογα την τοπική οικονομία.
      Την ίδια ώρα υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι η Easy jet έχει κλείσει συμφωνίες με τουριστικά γραφεία στο Λονδίνο για τους συγκεκριμένους προορισμούς και το μόνο που επιδιώκει είναι να παζαρεύει για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.
      Για να γίνει ακόμη πιο σαφές, για τι πράγμα συζητάνε και για το μεγάλο….άνοιγμα που θα γίνει από την Easy jet αξίζει να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το 2013 έγιναν από το αεροδρόμιο του Ακτίου 2.040 διεθνείς πτήσεις και μετέφεραν συνολικά 154.485 επιβάτες!
       Σε κάθε περίπτωση, η αεροπορική σύνδεση της περιοχής και η τουριστική ανάπτυξη και προβολή, εξακολουθεί να επιδιώκεται από τους καθ` ύλην αρμόδιους, με ανορθόδοξους τρόπους και με αποσπασματικές ενέργειες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και φωτοβολίδες.

epiruspost.gr
http://www.agriniopress.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο