Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πρωτοφανής θεομηνία έπληξε χθες το Αγράμπελο


     Την μανία της φύσης βίωσαν χθες βράδυ οι κάτοικοι του Αγραμπέλου. Πολλές καταστροφές προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε το χωριό. 
         Ο δυνατός αέρας μαζί με την ισχυρή βροχόπτωση ξερίζωσαν μια αιωνόβια βελανιδιά, στο Δρόμο Αγράμπελο-Πρόδρομο, η οποία έπεσε στον δρόμο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
      Επίσης πλημμύρισε ο κάμπος του χωριού και ο ισχυρός αέρας ξήλωσε μια στέγη απο αποθήκη στην είσοδο του χωριού. 
      Με την άμεση  επέμβαση του Δήμου ξηρομέρου και με ενέργειες του Προέδρου του Προδρόμου Τάκη Παπούλια, αποκαταστάθηκε γρήγορα η κυκλοφορία με το κόψιμο του δένδρου.........


      Να επισημάνουμε ότι ο Πρόεδρος του Προδρόμου Τάκης Παπούλιας ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Ερ. Γαλούνη και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Λαϊνά γιατί ανταποκρίθηκαν γρήγορα και έστειλαν το μηχανισμό του δήμου για την άμεση εξομάλυνση της κατάστασης.











5 σχόλια:

  1. an den htan kai o papoylias den ua anige o dromos metipota jhpniste re

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηπως ο Παπουλιας ετρεξε να προλαβη να κοψη την βελανιδια μην τον προλαβουν αλοι;Οσο για τις ευχαριστιες πιος παπας δεν ευλογαϊ πρωτα τα γενια του Παπουλια με τις ευχαριστιες και τις προαλες με τους εθελοντισμους γινεστε ΓΡΑΦΗΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητό Ξηρόμερο news,

    Με μεγάλη λυπη μου διάβασα το άρθρο σας με τιτλο:
    "Πρωτοφανής θεομηνια επληξε χθες το Αγραμπελο".

    Αναφέρεστε σε ζημιες που προκαλεσε η φυση...

    Ως εδώ καλά, ή μάλλον, σχεδόν καλά. ( και θα σας εξηγήσω αμέσως παρακάτω)

    Κύριοι, μήπως έχετε μπερδέψει κάπως τα χωριά ή μήπως έχετε βάλει λάθος τίτλο και αντί για Αγράμπελα έπρεπε να είχατε βάλει τη λέξη Πρόδρομος ;

    Και για να γίνω πιο αναλυτικός:

    1.Όντως είχαμε μια "διαμαρτυρία της φυσης προς τον ανθρωπο"...
    Όχι ομως προταφανής ..... κάθε χρόνο μας θυμίζει η φύση τη δυναμη της...
    Και φυσικά δεν ήταν μόνο στο Αγραμπελο όπως αναφέρεστε, αλλά σε όλο το νομό μας
    2. Δεν έπεσε καμία αιωνόβια βελανιδιά μέσα στο δρόμο (έπεσε ένα κλωνάρι βελανιδιάς στην άκρη του δρόμου και με τη βοήθεια του μηχανήματος του Δήμου Ξηρομέρου τραβήχτηκε στη άκρη του δρόμου).
    3. Ο κάμπος του Αγραμπέλου δεν έχει (σχεδόν) καθόλου νερό. Η φωτογραφία που έχετε είναι από τη διαδρομή Τσαπουρνιά -Χρυσοβίτσα και από τη διαδρομή Πρόδρομος- Χρυσοβιτσα.
    4. Όλες οι φωτογραφίες που έχετε αναρτήσει είναι τραβηγμένες σε διάφορα σημεία μεταξύ Προδρόμου- Χρυσοβίτσας- Τσαπουρνιάς και μάλιστα ήμουν παρών (μόνο η πρώτη με το πεσμένο κλωνάρι βελανιδιάς είναι απο το Αγράμπελο).
    Άρα Κύριοι, σε ποια θεομηνία στο Αγραμπελο αναφέρεστε;

    Αναφέρεστε ακόμη στο Δήμο Ξηρομέρου (πολύ σωστά) και στον πρόεδρο του Προδρόμου που με δικές του ενέργειες έγινε το κόψιμο της βελανιδιάς που είχε πέσει και άνοιξε και πάλι ο δρόμος.

    Κύριοι, ο Πρόεδρος του Προδρόμου ορθά ενήργησε (και μπράβο του) για τα προβλήματα του Προδρόμου .
    Όσο για το Αγράμπελο; Διαθέτει Προεδρο και μάλιστα επαρκή . Μέσα σε ενα τρίωρο ήταν στο χωριό και ενήργησε έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που είχε το Αγράμπελο, τόσο στην ηλεκτροδότηση όσο και στην αντιμετώπιση άλλων θεμάτων που ανέκυψαν.

    Θα ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω, να είστε πιο προσεχτικοί στις αναρτήσεις που κάνετε όσον αφορά το Αγραμπελο. Σας δικαιολογώ εν μέρει, καθώς ως "αθηναική ιστοσελίδα" (βλ. εδρα) σπεύδετε να φροντίσετε για τη σωστή ενημέρωση και για το καλό του Ξηρομέρου. Ωστόσο φρονώ, πως θα πρέπει να γινεται πάντα από την πλευρά σας μία επαλήθευση των αναρτήσεων που δημοσιεύετε και ένας επανελέγχος αυτών, στοχεύοντας πάντα στην ακρίβεια των όσων μεταφέρονται και στην πλήρη και ορθή ενημέρωση όλων.

    Με εκτίμηση και σεβασμό στο έργο σας,
    Τάγκας Δημήτριος
    Πρόεδρος Τ.Κ. Αγραμπέλου.

    Υ.Σ. Παρακαλώ να γίνει η παραπάνω ανάρτηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωση όλων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 9:34 ο Παπούλιας έτρεχε όλο το βράδυ χωρίς κανένα ωφελος και το έχει αποδηξει για τον εθελοντισμό του ειδικά στο αγραμπελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπαμαι λυπαμαι λυπαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο