Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελία Κώστα Τριαντακωνσταντή: Ακατάλληλο το νερό στη Πογωνιά και στο Στενό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο: ΚΩΣΤΑΣ Θ.ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ

ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΖΗΤΑΜΕ
  Καταγγέλλω τους αρμόδιους τωρινούς και προηγούμενους
      Σήμερα 11-10-2014 το μεσημέρι ο Αντιδήμαρχος κ. Σώζος, αρμόδιος για την ύδρευση, με ενημέρωσε ότι το νερό της γεώτρησης Στενού - Πογωνιάς είναι ακατάλληλο προς πόση και όχι μόνο και ότι θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες......



      Από τον Οκτώβριο του 2013 έθεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πολλές φορές.
    Τους ενημέρωσα με κάθε υπευθυνότητα και επικαλούμενος τις απόψεις της επιστήμης ότι το νερό είναι ακατάλληλο. Προφορικά και γραπτά με αιτήσεις (αν προκληθώ θα είμαι αναλυτικός) τους  ζήτησα να τεθεί λόγω της κρισιμότητας του θέματος και του κατεπείγοντος  το θέμα σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τούτο κατέστη αδύνατο. Ύστερα από πολιτική μάχη που έδωσα μου δόθηκε ο λόγος και έκανα μια ενημέρωση που από ότι φάνηκε μόνο σοβαρά από τους αρμόδιους δεν πάρθηκε.

     Δεν επιχαίρω για την πλήρη δικαίωση μου. Αγανακτώ, ανησυχώ και προβληματίζουμε για την πολιτική ανεπάρκεια όλων των μελών των δύο Δ. Σ.(πλην του κ. Μωραϊτη και του κ. Βίτσα τους οποίους συγχαίρω και ευχαριστώ) και κυρίως των δυο Δημάρχων πρώην και νυν, των δύο προέδρων του ΔΣ πρώην και νυν, του πρώην Αντιδημάρχου ύδρευσης (σε συνεδρίαση του Δ.Σ. ΔΗΛΩΣΕ δεν γνώριζα ότι η γεώτρηση ήταν εκτεθειμένη και απροστάτευτη).

       Καταγγέλλω ιδιαίτερα τη στάση όλων των μελών του ΔΣ πρώην και νυν, που εκλέχτηκαν από τη ΔΕ της Παλαίρου και τους καλώ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
       Παρακαλώ  τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. να καλέσουν σε έκτακτη, κατεπείγουσα συνεδρίαση το σώμα με θέμα την αντιμετώπιση της ύδρευσης μεγάλου μέρους σε έκταση του Δήμου.
       Στη συνεδρίαση δεσμεύομαι να θέσω υπ’ όψη του ΔΣ άμεση, βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη λύση του θέματος. Λύση που θα ανακουφίσει τους Δημότες και είναι προς την σωστή αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
1)-Κάνω γνωστό σε πρώην και νυν Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Δήμος δεν είναι λάφυρο κανενός. Ανήκει στους Δημότες τους οποίους πρέπει να ακούτε, να σκέπτεστε και μετά να αποφασίζετε. Μετά  δε την σημερινή εξέλιξη ελπίζω να καταλάβατε γιατί είχα και έχω τόση αγανάκτηση.

2)-Σε μερικούς δε συνδημότες που προέβησαν  σε χαρακτηρισμούς τους συνιστώ μετά το σημερινό να είναι προσεκτικότεροι. Τους πληροφορώ να έχουν υπομονή και με όσα αργά ή γρήγορα θα τους πληροφορήσω σίγουρα θα μετανιώσουν για τους άδικους και αναίτιους χαρακτηρισμούς αν είναι καλοπροαίρετοι ή λάθος πληροφορημένοι. 
-Αν δεν είναι τους παραδίδω στη χλεύη και την περιφρόνηση των 
-ΔΗΜΟΤΩΝ.    
              
3)-Σε μερικούς που προσπαθούν και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να με βγάλουν εκτός πολιτικού παιχνιδιού τους πληροφορώ μάταιος ο κόπος.

-ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.


7 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι εγληματικό να πίνουμε δηλητήριο απο την αφιαφορία των εκαστοτε δημοτικών αρχών. ο τόπος μας είναι γεματος πεντακαθαρα νερα που πίνει όλη η Ελλάδα (ΚΟΡΠΗ) και που υδρευεται η Αμφιλοχία και το Ξηρόμερο (ΑΧΥΡΑ) και μεις να πίνουμε νερό φαρμάκι!!! Ντροπή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΠΑΙΖΕΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΩΣΤΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟΦΑΣΗ. Μετά την ανάλυση που ήρθε στον Δήμο μας αυτές τις μέρες, χθες(11/10/2014) ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας εξέδωσε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ όπου ενημέρωσε τους καταναλωτές-ιδιώτες (σε Πογωνιά, Στενό και μέρος της Παλαίρου που υδροδοτείται από αυτήν την γεώτρηση) ώστε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το νερό, όχι μόνο, ως πόσιμο, αλλά και για οποιαδήποτε ανθρώπινη χρήση(υγιεινή-πλύσιμο τροφίμων και σκευών παρασκευής τροφίμων κ.α.) μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως.
    Έτσι χθες (11/10/2014) ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας για τη διευκόλυνση των κατοίκων και για τις πρώτες ανάγκες παρείχε εμφιαλωμένο νερό ΚΟΡΠΗΣ(3000 μπουκάλια των 1,5 ml) αλλά και διανομή πόσιμου νερού μέσω βυτιοφόρων οχημάτων από τις ΠΗΓΕΣ ΚΟΡΠΗΣ για κατανάλωση από τους δημότες, μέχρι την επαναφορά της ποιότητας του νερού του δικτύου και έκανε διακοπή του αγωγού που πάει προς Πάλαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε γαμώτο μην γράφετε με κεφαλαία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΩΖΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ?ΕΠΙΒΑΑΡΥΝΑΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΒΥΤΙΑ.ΛΥΣΗ ΕΧΕΤΕ?ΜΗΠΩΣ Ο 30ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ?ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΧΛΩΡΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΤΣΑΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΞΕΙ?ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΩΡΑ....ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ...Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τσάμπα μπουκάλια νερό στην Πωγωνιά;;

    θέλουμε και εμείς στην Βόνιτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο