Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Παναγιώτης Στάϊκος: Απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των σφαγείων είναι η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πόλης


     Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον και την αγωνία κτηνοτρόφων, κρεοπωλών, φορέων και απλών πολιτών για την λειτουργία του τόσο σημαντικού αναπτυξιακού  έργου των σφαγείων, το οποίο είχε τεράστια εμπόδια για να φθάσει  στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
Όμως για να λειτουργήσουν τα σφαγεία απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνει ο προ-βιολογικός τους, ο οποίος  θα επεξεργάζεται τα αιματηρά  υλικά και στην συνέχεια η τελική τους επεξεργασία θα γίνεται από τον βιολογικό της πόλης .......


     Εδώ θα χρειαστεί και η αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Γεωργίας , το οποίο τελικά δεν μας βοήθησε καθόλου για την ολοκλήρωση των σφαγείων και έτσι είχαμε αναγκαστεί να κάνουμε αναμόρφωση  και να πάρουμε 600.000 ΕΥΡΩ  από το κλειστό και  να τα βάλουμε για  να πληρωθεί ο εργολάβος, ο οποίος είχε τελειώσει τις εργασίες των σφαγείων.  
     Επομένως απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των σφαγείων είναι η λειτουργία  του βιολογικού καθαρισμού της πόλης.
     Όσο για τα περί χρημάτων των σφαγείων που πήγαν στο κλειστό , η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή γίνονται εργασίες για να απορροφηθούν τα 480.000 ΕΥΡΩ  από το  πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ , τα οποία είναι  μόνο για τον σκοπό αυτό και εάν δεν απορροφηθούν μέχρι την καταληκτική και πολύ πιεστική ημερομηνία , την 31/12/2014, τα χρήματα αυτά θα χαθούν. Υπό αυτή την έννοια  είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Νέας Δημοτικής Αρχής να επανεκκινήσουν οι εργασίες στο κλειστό, οι οποίες προχωρούν με  γοργούς ρυθμούς και  μετά  τις κολώνες , έχει γίνει  το  καλούπωμα και  το σιδέρωμα της πλάκας των αποδυτηρίων και των άλλων βοηθητικών χώρων (300 τετραγωνικά μέτρα  περίπου )  για να πέσει το μπετόν.
       Μετά από αυτή την κίνηση της Νέας Δημοτικής Αρχής ( την οποία εγώ δεν είχα στηρίξει  προεκλογικά), θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή είναι  δυνατόν να λειτουργούν και τα τρία έργα. Βιολογικός  Καθαρισμός , Σφαγεία  και Κλειστό  Αθλητικό  Κέντρο , πράγμα το οποίο εύχομαι ολόψυχα. Επειδή γνωρίζω τις δυσκολίες στα Δημόσια Έργα, νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γι’ αυτό τον χρόνο  και  να στηρίξουμε ο καθένας μας   με τις δικές του δυνάμεις   αυτήν την προσπάθεια.

Αστακός 20/10/2014
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ


1 σχόλιο:

  1. Τι εχουν να πουν κάποιοι τωρα για τα χρήματα του κλειστού που πήγαν στα σφαγεία;;γιατι ολο το αντίθετο ακούω οτι δεν τελειώνουν γιατι τα λεφτα τα πανε στο κλειστό!!!αρα να μην ξαναπει κάποιος οτιδήποτε για το θέμα αυτο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο