Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Παναγιώτης Στάϊκος: Έκκληση για ανάγκη ύπαρξης συναίνεσης στο Δήμο Ξηρομέρου


      Αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές  μαζί με τα συγχαρητήριά μου προς τον Δήμαρχο κύριο Γαλούνη, επεσήμανα την ανάγκη ύπαρξης συναίνεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία για το καλό του τόπου  και  έκανα το παν για να υπάρξει αυτό το κλίμα. 
    Στήριξα δε μετά παρρησίας τον Δήμαρχο  για κάποιες άδικες επιθέσεις που δέχθηκε. Αποτέλεσμα  αυτού του κλίματος ήταν να δοθούν λύσεις σε τρέχοντα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Δήμος και ο τόπος και αισθανόμουν ιδιαίτερα ευτυχής γι’ αυτό.     Συναίνεση βέβαια δεν σημαίνει ομοφωνία και ταύτιση απόψεων.
      Άλλο όμως διαφωνία  όσο έντονη και αν είναι σε ένα κλίμα συναίνεσης και άλλο σκληρή αντιπαράθεση  με χαρακτηριστικά πολέμου. 
   Επειδή στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πληροφορήθηκα ότι υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ του Δημάρχου κύριου Γαλούνη και της Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κυρίας Κουμανδράκη, κάνω έκλυση να πέσουν οι τόνοι, πριν είναι αργά και λάβει και προσωπικά χαρακτηριστικά με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, πράγμα που θα κάνει  κακό και στον τόπο , αλλά και στους ίδιους.....



   Αυτό ούτε εγώ το θέλω, αλλά ούτε  και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Οι μόνοι που το θέλουν είναι μια πολύ μικρή πλειοψηφία, οι οποίοι αρέσκονται στο να ρέει αίμα και ας βουλιάξει ο τόπος.
      Κάνω έκκληση στον κύριο Δήμαρχο και τον παρακαλώ  να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης, για να επανέλθει το κλίμα συναίνεσης, που θα κάνει καλό στον τόπο.  
Με την ελπίδα ότι η έκκληση – παράκλησή μου θα πιάσει τόπο.  

Αστακός 26/10/2014
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ


3 σχόλια:

  1. Χμμμμμ τρεχετε να προλαβετε τα αυριανα μαλλον γιατρε......και μου λεει οτι το ντινακι σας εχει ασπιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα οι δηλώσεις του κ. ΣτάΪκου , είναι πολύ νωπές ! αν ενοείται οτι θα κατέβει υποψήφιος για δήμαρχος μετά απο 5 έτη. έχει δηλώσει νομίζω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ο κ. Στάϊκοςμε επιστολή του, οτι δεν θα ασχοληθεί ΠΟΤΕ με τα Δημοτικά .Μάλιστα το δημοσίευσε σε χρόνο που ΟΛΟΙ αναμέναμε να κατεβάσει διακήρυξη υποψηφιότητας του και να συστρατευθούμε μαζί του. Και με ποιητικό μάλιστα τόνο με το τραγούδι του Μανόλη Μητσιά : " ποτέ ξανά οι γειτονιές και τα στενά δε θα μας βρουν ΠΟΤΕ μαζί ξανά " . ή κάνω λάθος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο παλι το να βγαινει ο Σταικος καθε τοσο και να κανει δελτιο τυπου του δημου δεν το καταλαβαινω. Ο Δημαρχος εκανε καποιες ανακοινωσεις-αποκαλυψεις οσον αφορα τους χειρισμους στα οικονομικα του δημου,κατι που οφειλει να κανει ο καθε δημαρχος απεναντι στους δημοτες,δεν καταλαβαινω να πεσουν οι τονοι αναμεσα τους ,μηπως φοβαστε τις αποκαλυψεις κυριε Σταικε...Ολα στη φορα τερμα τα παρτυ και ελεγχος σε ολους τους δημαρχους-δημοτικους συμβουλους που περασαν ακομα και στον ιδιο τον κυριο Γαλουνη.Και το ξαναλεω, μπραβο του που πηρε αυτη την πρωτοβουλεια να αποκαλυψει στειχεια και ονοματα οσον αφορα για της [ατασταλειες] που εγιναν στα οικονομικα του δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο