Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Άδεια άνευ σωφρονιστικού συστήματος

          Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν για τη χτεσινή ληστεία στη Στράτο (που κατέληξε στην σύλληψη των δύο δραστών κάποια χιλιόμετρα μετά) τι θα γινόταν αν ο 33χρονος Αγρινιώτης που είναι στη  φυλακή της Κέρκυρας για ανάλογες πράξεις  δεν έπαιρνε άδεια και μάλιστα για 11 μέρες. Κάποιος έγραψε «καλά για να μαζέψει ελιές τον άφησαν έξω;».
     Το θέμα δεν είναι η άδεια καθαυτή, ειδικά με τον υπερπληθυσμό των φυλακών και τη βάση την ανθρωπιστική που πρέπει να μιλάμε. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ένας μηχανισμός που να δίνει άδειες σε αυτούς που τις αξίζουν και προσπαθούν να αλλάξουν. Όπως είναι και το ότι όταν κάποιος που έχει φάει 26 χρόνια βγαίνει για 11 μέρες έξω κάποιος πρέπει να τον υποδέχεται, να τον επιτηρεί. Να μην είναι αστυνομικός στο τμήμα αλλά κοινωνικός λειτουργός,  που θα σημειώνει την πρόοδό του και θα του δίνει κίνητρα για να μειώσει ακόμα και την ποινή του. Αλλά τι λέμε τώρα, αυτά θέλουν προσλήψεις ειδικών και λεφτά δεν υπάρχουν παρά μόνο αν αδειάσουν μαζικά εκατοντάδες θέσεις από καμιά «εθελούσια»...........



    Υπάρχει, βέβαια, και το παράδειγμα που δίνει η δικαιοσύνη. Φήμες που ακούστηκαν χτες στο νοσοκομείο έλεγαν  ότι ο έτερος ληστής,  Αθηναίος κατά δήλωσή του, είχε τραύμα στο πόδι από σφαίρα του… συναδέλφου του, κάτι που δεν φάνηκε από όσα ανακοίνωσε η αστυνομία. 
     Οι φήμες τον ήθελαν να  χειρουργείται  γιατί ο Αγρινιώτης προσπάθησε να ρίξει στους αστυνομικούς. Αν είναι έτσι όμως ο οπλοφόρος θα πρέπει ή όχι  να κατηγορηθεί γι’ αυτή τη χρήση του όπλου του; Πριν απαντήσετε σκεφτείτε ότι μόλις χτες το δικαστήριο που εκδίκασε τη ην υπόθεση της διπλής ληστείας στο Βελβεντό έδωσε το εξής παράδειγμα: αφού αποφάσισε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έχουν σχέση με το αντάρτικο πόλης, τους καταδίκασε μεν, αλλά δέχτηκε ότι φυσιολογικά πυροβόλησαν αφού πυροβολήθηκαν και φυσιολογικά πήραν έναν όμηρο, όχι για να του στερήσουν την ελευθερία, προς θεού, αλλά για να διασφαλίσουν τη δική τους. Καμιά αντίρρηση;

Υ.Γ. Πήγαμε χτες στην ενημέρωση από επιστήμονες για τον καταρροϊκό πυρετό που διοργάνωσε η Περιφέρεια. Έμαθα ότι αυτή η ασθένεια κάθε έξι χρόνια είναι εδώ. Ότι οι επιστήμονες την περίμεναν και μάλιστα συγκεκριμένα να αρχίσει από την ορεινή Ναυπακτία. Ότι την μεταδίδει μια σκνίπα και είναι αυτό-ιάσιμη, δηλαδή φθίνει από τα αντισώματα που αναπτύσσουν τα ζώα. Ότι έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι και αναμένεται μια απώλεια ζωικού κεφαλαίου συγκεκριμένη. Ότι οι κτηνοτρόφοι πρέπει να μετράνε σωστά τον πυρετό στο ζώο με το θερμόμετρο εκεί που ξέρετε, όχι στη μασχάλη!  Έμαθα πολλά. Αλλά και θυμήθηκα ότι στην Ελλάδα πριν μιλήσουν οι επιστήμονες μιλάνε οι βουλευτές, οι πολιτευτές και οι συνδικαλιστές.

Γ.Σ.
http://www.agrinionews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο