Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Αισιοδοξία για την ολοκλήρωση του δρόμου Άκτιο-Αμβρακία

Συνεχίζονται οι εργασίες στον αυτοκινητοδρόμο Αμβρακίας - Ακτίου, αισιοδοξία για την ολοκλήρωση

      Ο αυτοκινητοδρόμος Αμβρακίας - Ακτίου είναι  ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη του τόπου μας, της χώρας και της Περιφέρειας. 
      Μέχρι στιγμής για την κατασκευή του έργου, ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού και μηχανημάτων έχει ενεργοποιηθεί και αυτή τη στιγμή πέφτουν ασφαλτικά. 

     Να δούμε και την εξέλιξη από την αύξηση της προόδου των εργασιών: 
-Το τμήμα Λουτράκι - Αμβρακία η Σαμάρι θα  ολοκληρωθεί στα μέσα Νοεμβρίου.  
      Να σημειώσω ότι μαζί πάλι με τον εκδότη της εφημερίδας ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ Σπύρο Φράγκο και τον Σταύρο Πατση θα περπατήσουμε ξανά όλο το τμήμα  αφού θα έχει ολοκληρωθεί και η ασφαλτόστρωση σε 8-9χλμ και αφού δεν θα έχουμε κάποια δικαστική παρεμβολή διότι στις 5 Νοεμβρίου έχει οριστεί δικάσιμος στο εφετείο Αγρινίου σχετικά με τις αποζημιώσεις.  Να επισημάνω ότι είναι ανάγκη να "τρέξουν" γρήγορα οι διαδικασίες με τις απαλλοτριώσεις  ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.  
     Υπομονή για λίγες ημέρες και αισιοδοξώ άτι σύντομα θα πούμε καλημέρα ΑΓΡΙΝΙΟ…....

 
Τα  νέα χρονοδιαγράμματα σύμφωνα με τον υπουργό  Μ. Χρυσοχοϊδη είναι:   
1.-Η ολοκλήρωση του τμήματος από τον Κόμβο Λουτρακίου μέχρι την Λίμνη Αμβρακίας, μήκους 13 χλμ, εντός του 2015 και απόδοση στην κυκλοφορία της παράκαμψης της Αμφιλοχίας.
2.-Η ολοκλήρωση του τμήματος από περιοχή Ακτίου μέχρι την Βόνιτσα, μήκους 15 χλμ, εντός του 2015, εξασφαλίζοντας άνετη πρόσβαση στους κατευθυνόμενους από τη Βόρεια Ελλάδα προς τη Λευκάδα.
3.-Η απόδοση του εναπομείναντος τμήματος, από τη Βόνιτσα έως το Λουτράκι, θα αναπροσδιοριστεί χρονικά μετά την οριστικοποίηση του ανασχεδιασμού των έργων στην περιοχή του Δρυμού, ύστερα από τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού επί των υποβληθεισών εναλλακτικών προτάσεων».

Από τα εκτελούμενα έργα στην περιοχή ΦΩΤΟ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο