Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη πραγματοποίησε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κα Φούντα στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας



Επίσκεψη πραγματοποίησε η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κα Φούντα στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με θέματα που άπτονται του  χώρου ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου αλλά και της Μαρίνας Α.Ε. 
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου καλωσόρισε τη Βουλευτή στο  Λιμενικό Ταμείο αναλύοντας τη μέχρι τώρα δράση της Λιμενικής Επιτροπής και τόνισε ότι κύριο μέλημά της είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, η νομιμότητα και η διαφάνεια. Αρχές  τις οποίες καθημερινά προσπαθεί να τηρήσει και να γίνει κοινωνός τους στην τοπική κοινωνία.......

Στη συνέχεια, εκ μέρους της Λιμενικής Επιτροπής, εκφράστηκε η ενόχληση για πρόσφατο δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε από την κα Φούντα με αναφορές στους χώρους ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου. Στο εν λόγω δελτίο εμπεριέχονται  εκφράσεις όπως «παρέκκλιση από τη νομιμότητα», «λειτουργία επιχειρήσεων χωρίς άδεια», «στην περιοχή του λιμανιού κυριαρχεί η παρανομία και η αναρχία», «προκύπτουν σαφέστατες ευθύνες», «περίεργες συμβάσεις αξιοποίησης του λιμένα», οι οποίες  είναι ακραίες, αναληθείς, υπερβολικές και δεν αφορούν το Λιμενικό Ταμείο.
Επίσης σχολιάστηκε η συνάντηση που είχε η κα Φούντα με φορείς της πόλης και εκπροσώπους των τριών εμπλεκόμενων Υπουργείων. Όπως αναφέρθηκε, δεν είναι δυνατόν να συνεδριάζουν φορείς της πόλης για θέματα που άπτονται  του Λιμενικού Ταμείου χωρίς να είναι παρών εκπρόσωπός του ή τουλάχιστον να έχει προηγηθεί ενημέρωση από τη Λιμενική Επιτροπή. 
Η κα Φούντα ακούγοντας προσεκτικά τις παρατηρήσεις υποστήριξε ότι ήταν παράλειψη που δεν προηγήθηκε συνάντηση με τη Λιμενική Επιτροπή, πριν τη δημοσίευση του δελτίου τύπου και ότι οι επίμαχες εκφράσεις δεν αφορούσαν το Λιμενικό Ταμείο. Σημείωσε ότι από λάθος δεν κλήθηκε η Λιμενική Επιτροπή στη συνάντηση με τους φορείς της πόλης και του υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων, ενώ δεσμεύθηκε ότι σε επόμενη συνάντηση που θα προκύψει,  θα παραστεί και εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου. Επίσης δεσμεύθηκε για τη δημοσίευση  δελτίου τύπου που θα αναφέρεται στη συνάντησή μας και που θα αποκαθιστούσε  την πραγματικότητα σχετικά με τη λειτουργία και τις ευθύνες του Λιμενικού Ταμείου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε έως σήμερα!!!
Στη συνέχεια, η κα Φούντα ζήτησε να ενημερωθεί για τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου, όπως επίσης και για την πορεία της Μαρίνας Α.Ε. Ακολούθησε πλήρης ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη της περιοχής.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά την κα Φούντα για το ενδιαφέρον της σχετικά με το έργο του Λιμενικού Ταμείου και να τη διαβεβαιώσουμε ότι  αποβλέπουμε στην αρχή μιας μεταξύ μας συνεργασίας  με σκοπό  την ανάπτυξη της περιοχής.

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο