Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τον δήμαρχο Μεσολογγίου επισκέφτηκε ο Μάριος Σαλμάς

Νίκος Καραπάνος: «Η εσωστρέφεια δεν ταιριάζει στο Μεσολόγγι»
Μια σειρά θεμάτων του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συζήτησε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Καραπάνος με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και πρώην υπουργό, Μάριο Σαλμά κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Δημαρχείο Μεσολογγίου, τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου.
Παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Μεσολογγίου έθεσε στον κ. Σαλμά το ζήτημα του Νοσοκομείου, ζητώντας την συμπαράστασή του, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη λειτουργία καθώς και της αξιοποίησης του Παλαιού Νοσοκομείου.....

Επίσης ο κ. Καραπάνος ζήτησε την συνδρομή του κ. Σαλμά, ώστε να περιέλθει στο δήμο Μεσολογγίου το Λιμενικό Ταμείο δηλαδή να γίνει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ταυτόχρονα έθεσε και το αίτημα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά.
Τέλος, ο δήμαρχος Μεσολογγίου αναφέρθηκε στο ΤΕΙ θέτοντας το αίτημα για συμπαράσταση στην προσπάθεια για ενίσχυση με τη λειτουργία νέων τμημάτων στο πλαίσιο της νέας αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη που σχεδιάζεται από το Υπουργείο Παιδείας.
Από την πλευρά του ο κ. Σαλμάς δήλωσε ότι είναι στο πλευρό της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου για την πρόοδο του τόπου. «Είμαι στο πλευρό σας για να αποκτήσει το Μεσολόγγι την παλιά του αίγλη» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τα θέματα που του έθεσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το νοσοκομείο Μεσολογγίου και πολύ δε περισσότερο να υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. «Όσοι σήμερα υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο θα υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν» τόνισε ο κ. Σαλμάς.
Ταυτόχρονα ο κ. Σαλμάς ανέφερε το γεγονός ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία, ο αξονικός τομογράφος από το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου. «Η λειτουργία του αξονικού τομογράφου θωρακίζει θα έλεγα το νοσοκομείο Μεσολογγίου» υπογράμμισε ο κ. Σαλμάς. Όσον αφορά το παλαιό νοσοκομείο ο κ. Σαλμάς είπε ότι θα στηρίξει τις ενέργειες για να ξεκινήσει η αναπαλαίωσή του.
Για το ζήτημα του ΤΕΙ, αφού παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος ο σχεδιασμός που εφαρμόστηκε ανέφερε ότι ακολουθήθηκε μια λανθασμένη τακτική από όλους σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης δηλαδή κυβέρνηση, βουλευτές και τοπική αυτοδιοίκηση και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσω της νέας μεταρρύθμισης θα υπάρξει ενίσχυση του ΤΕΙ.
«Ο δήμος Μεσολογγίου έχει τις δυνατότητες να διαχειριστεί τα θέματα του Λιμενικού Ταμείου και γι’ αυτό συντάσσομαι στην προσπάθεια το Λιμενικό Ταμείο να γίνει Δημοτικό» είπε σχετικά με το θέμα του Λιμενικού Ταμείου, ενώ δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης στις ενέργειες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά.
 Είχαμε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση με τον βουλευτή του νομού μας, τον συναγωνιστή Μάριο Σαλμά για μια σειρά θεμάτων ζωτικής σημασίας για το δήμο μας.
Θεωρώ ότι βάλαμε τις βάσεις για μια συνεργασία που θα δώσει λύσεις και κυρίως θα δώσει προοπτική στον τόπο μας, στην κατεύθυνση μιας αναπτυξιακής πορείας.
Η εσωστρέφεια δεν ταιριάζει στο Μεσολόγγι και είμαι ικανοποιημένος που η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του δήμου, καθημερινά βρίσκει συμπαραστάτες» δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, μετά το τέλος της συνάντησης.

Ακολούθως ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ο κ. Μάριος Σαλμάς επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου και ενημερώθηκαν για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο