Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  Η΄ ΠΩΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

      Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου για τον Απολογισμό, Ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης έτους 2013. 
    Η συζήτηση αυτή θα πρέπει να διεξάγεται με βάση το Άρθρο 163 του ΚΔΚ, σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα κατά την άποψή μας, διότι το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει υποχρέωση να ασκήσει ουσιαστικό έλεγχο επί του απολογισμού και του ισολογισμού μαζί με την έκθεση του ενεργήσαντος τον έλεγχο αυτού Ορκωτού Λογιστή, της διαχείρισης του οικονομικού έτους που έληξε και για να ασκήσει ουσιαστικό έλεγχο απαιτείται χρόνος και διεξοδική συζήτηση........



    Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή επέλεξε να «στριμώξει» το θέμα αυτό και να το συζητήσει με άλλα θέματα  κατά τη συνεδρίαση της 29/9/2014 με συνοπτικές διαδικασίες δημιουργώντας εύλογα προβληματισμό και σκέψεις για την σκοπιμότητα αυτής της επιλογής.
    Πάρα ταύτα η Δημοτική μας παράταξη ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ με τρόπο εμπεριστατωμένο και συγκεκριμένες αναφορές στα οικονομικά κείμενα κατέδειξε, αξιοποιώντας και την έκθεση του Ορκωτού Λογιστή, τις σημαντικές ανεπάρκειες που υπάρχουν στο οικονομικό, λογιστικό και διαχειριστικό σύστημα του Δήμου Αγρινίου και οι οποίες επιδρούν ουσιωδώς στην ακρίβεια και την ορθότητα των κονδυλίων του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης.
     Αναφερόμενοι μεταξύ άλλων, ενδεικτικά και μόνον στις παρατηρήσεις που διετύπωσε ο Ορκωτός Λογιστής στην έκθεσή του και συγκεκριμένα: 
α) ότι ο Δήμος Αγρινίου δεν ενημέρωσε τον Ορκωτό Λογιστή για τις εκκρεμείς δικαστικές αγωγές τρίτων εναντίον του Δήμου με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται έτσι η οικονομική κατάσταση του Δήμου και 
β) ότι στον Ισολογισμό δεν εμφανίζονται 4.700.000€ με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια, δηλαδή στη περιουσία του Δήμου, να απεικονίζεται πλασματικά και συγκεκριμένα η περιουσία του Δήμου να εμφανίζεται αυξημένη ισόποσα, δηλαδή αυξημένη κατά 4.700.000€.
        Με τέτοιου είδους αλχημείες εμφάνιζε όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Μοσχολιός πλεόνασμα στο Δήμο Αγρινίου. Όμως αν αποτυπωθεί, όπως θα έπρεπε, το ανωτέρω ποσό των 4.700.000€ στον Ισολογισμό τότε ευχερώς διαπιστώνεται ότι ο Δήμος Αγρινίου το 2013 ήταν ελλειμματικός ως προς το αποτέλεσμα τουλάχιστον κατά 3.612.709,99€, όπως αποδείξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο κάνοντας τους σχετικούς υπολογισμούς και έτσι αποδομήσαμε την εικόνα του υγιούς και εύρωστου οικονομικά Δήμου που είχε «κατασκευαστεί» τα τελευταία χρόνια.
     Μετά απ’ αυτή την εμπεριστατωμένη παρέμβαση μας ο σημερινός Δήμαρχος Αγρινίου αναγκάστηκε να αναβάλλει το θέμα και η συζήτηση επανελήφθη στη συνεδρίαση της 3-10-2014 όπου η σημερινή Δημοτική Αρχή επιβεβαίωσε τις παρατηρήσεις μας και συμφώνησε με τις αντιρρήσεις μας πλην όμως στη συνέχεια, υιοθετώντας την άποψη της δέσμιας αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενέκρινε τελικά τον Απολογισμό, τον Ισολογισμό και τα Αποτελέσματα χρήσης νομιμοποιώντας έτσι την διαχείριση του έτους 2013 που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Αγρίνιο 4/10/2014
 Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο