Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Βρέθηκε λύση για τα στερεά απόβλητα του Πύργου


Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ με πρωτοβουλία Γ. Διδασκάλου.

    Η άμεση αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος της αποκομιδής των αστικών αποβλήτων του Δήμου Πύργου, καθώς και το μεταβατικό στάδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης, μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων μόνιμων υποδομών, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργου Διδασκάλου, χθες, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. .......
Παρόντες στη σύσκεψη ήσαν η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Ν. Γιαννακοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Δ. Καλογερόπουλος, ο Βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Η. Υφαντής, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η άμεση αποκομιδή των αποβλήτων στο Δήμο, με παράλληλη υπογραφή σχετικής Κ.Υ.Α. και η μεταφορά τους στο Χ.Υ.Τ.Α. Ναυπάκτου, καθώς και έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αποφασίστηκε, επίσης, να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΚΑ και ΥΠΕΣ, που θα καθορίζει το χώρο μεταφοράς, την ποσότητα και το κόστος εναπόθεσης των αποβλήτων.

Παράλληλα, ρυθμίστηκε να λειτουργήσει, με εντατικούς ρυθμούς, το σύστημα ανακύκλωσης, με στόχο τη μείωση του όγκου των αστικών αποβλήτων.

Τέλος, συζητήθηκε η χρηματοδότηση και η άμεση ολοκλήρωση της αδειοδότησης, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, του μεταβατικού σταδίου διαχείρισης των απορριμμάτων, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει υποβληθεί.

«Η κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το εκρηκτικό πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή και την ανεξέλεγκτη διάθεση των αστικών αποβλήτων του Πύργου, έδρασε συντονισμένα, κηρύττοντας την περιοχή, για άλλη μια φορά, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δίνοντας ουσιαστική και άμεση λύση, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία», δήλωσε, μετά τη σύσκεψη ο κ. Διδασκάλου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο