Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ: Γρηγόρης Κωσταράς: Το πρόσωπο που η Αιτωλοακαρνανία οφείλει να προτείνει και να στηρίξει για Πρόεδρο Δημοκρατίας

    Η Αιτωλοακαρνανία από αρχαιοτάτων χρόνων χαρακτηρίζεται ως τόπος αγώνων και ηρώων. Στη νεώτερη ιστορία της, από τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, το Βάλτο, το Ξηρόμερο, έως τις ημέρες μας, έγραψε λαμπρή ιστορία. 
   Οκτώ Πρωθυπουργοί, Σπύρος Τρικούπης, Ζηνόβιος – Ζαφείριος Βάλβης, Δημήτριος Βάλβης, Επαμεινώνδας Δεληγιώγρης, Χαρίλαος Τρικούπης, Νικόλαος  Στράτος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Δαμασκηνός Παπανδρέου και Γεώργιος Αθανασιάδης – Νόβας,  με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, διαμόρφωσαν την σύγχρονη Ελλάδα με κορυφαίο τον Χαρίλαο Τρικούπη. Όλοι τους υπηρέτησαν την Πατρίδα σε πολύ δύσκολους καιρούς για τον καθένα. Από τις πρώτες δεκαετίες του Νεοελληνικού Κράτους, στην ταραγμένη περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής, την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, καθώς και σε όλες τις πολιτειακές κρίσεις, οι Αιτωλοακαρνάνες Πρωθυπουργοί, ως Ανώτατοι Άρχοντες,  άνοιξαν δρόμους Ειρήνης, Ευημερίας, Ανάπτυξης και οφείλουμε να εμπνεόμαστε από το έργο όλων αυτών των ΗΓΕΤΩΝ..... 



    Με αυτή μου την λιτή εισαγωγή, γι΄ αυτούς που άφησαν στην ιδιαίτερη Πατρίδα μου και γενικότερα στην Ελλάδα μας,  έντονο το αποτύπωμα τους σε Αξίες, Αρχές και Ιδέες και έχοντας υπόψη την όλη κουβέντα που ανοίγουν καθημερινά τα ΜΜΕ ηλεκτρονικά και έντυπα, σχετικά με την Προεδρική εκλογή το 2015, ανοίγοντας δρόμους ίσως και άλλων πολιτικών καταστάσεων για τη Χώρα μας, καταθέτω δημόσια την ταπεινή μου πρόταση, προς όλους τους Πολιτικούς Αρχηγούς των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Ελληνική Βουλή  και ιδιαίτερα στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, να λάβουν σοβαρά και την υποψηφιότητα του Αιτωλοακαρνάνα Καθηγητή κ. Γρηγόρη  Κωσταρά.  
      Ο κ. Γρηγόρης  Κωσταράς γεννήθηκε στο χωριό Πυργί του Δήμου Αγρινίου όπου τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Ακολούθησε σπουδές στις Σχολές, Φιλοσοφική και Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και αρίστευσε. Υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός και σήμερα είναι αιρετός Πρόεδρος της Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών. Με Κρατική υποτροφία μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου όπου αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Σχολής αυτής. Με υποτροφία του Γερμανικού Κράτους πηγαίνει στη Κοπεγχάγη για ξεχωριστή ειδίκευση στη Φιλοσοφία – Ψυχολογία και το 1976 απεφοίτησε από τη Σχολή Ψυχολογικής Άμυνας της Γερμανίας. Μετείχε σε επιστημονικά – ερευνητικά προγράμματα στην Αιδελβέργη και το Βερολίνο. 
     Γίνεται Επιμελητής, εντεταλμένος Υφηγητής, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και στη συνέχεια Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εκλεγμένο μέλος Ελληνικών και ξένων Επιστημονικών Εταιρειών, συμμετέχει σε διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια. Διδάσκει επί σειρά ετών στο Ελεύθερο  Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν Ειδικός Γραμματέας του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Ανέπτυξε έντονη Κοινωνική και Εθνική δραστηριότητα με ομιλίες και διαλέξεις. Μεγάλο επίσης και το συγγραφικό έργο καθώς και οι Επιστημονικές του εργασίες. Τριακόσια περίπου άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών. Άλλες εργασίες του είναι, «Η πορεία προς το εικοσιένα», «Ο λόγος σαρξ εγένετο» ως και δεκάδες άλλα άρθρα και εργασίες. Για το συγγραφικό του έργο έλαβε Άριστη Κριτική από Έλληνες  και ξένους διανοητές. 
      Μετείχε σε Διεθνείς εκπροσωπήσεις όπου  έλαβε τιμητικές διακρίσεις από ξένα Πανεπιστήμια, της Βόνης, του Μονάχου, της Ρώμης, του Λονδίνου, της Βαρσοβίας, της Νέας Υόρκης και άλλων. Έτσι, εκπροσωπεί επάξια την Χώρα μας  με την Διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά του. Σήμερα ο κ. Γρηγόρης  Κωσταράς είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η προσφορά του μέχρι σήμερα είναι καθ΄ όλα επιτυχημένη. 
    Ο Καθηγητής Γρηγόρης Κωσταράς, θεωρώ ότι είναι μία σημαντική  αν όχι η σημαντικότερη προσωπικότητα προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Ελληνικό Λαό και το Πολίτευμά του που είναι η Προεδρευομένη Δημοκρατία, μέσα από την καθολική ψηφοφορία των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να εκλεγεί  ο επόμενος  Πρόεδρος  της Ελληνικής Δημοκρατίας. Με το σύνθημα, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να χάνει τους πρώτους και να ασχολείται με τους άλλους, όλοι μας από αυτόν εδώ τον τόπο, Εκκλησιαστικές Αρχές, Στρατιωτικοί Σύνδεσμοι και Σύλλογοι, Πολιτικές Δυνάμεις του τόπου, Περιφερειακοί Άρχοντες και Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύλλογοι Δασκάλων και Καθηγητών, άλλοι Σύλλογοι,  Φορείς και   Οργανώσεις καθώς και ο λαός της λεβεντογένας  Αιτωλοακαρνανίας, θα πρέπει να συνηγορήσουν στην πρόταση αυτή και να κάνουν τα σχετικά διαβήματα. Έτσι η  Αιτωλοακαρνανία θα δώσει για άλλη μια φορά στην Ελλάδα μας έναν ΑΞΙΟ ΗΓΕΤΗ.    

Χρήστος Γερ. Σιάσος 
Καθηγητής


7 σχόλια:

  1. Αθανασιαδης - Νοβας..το ποιημα ξεχασατε να βάλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά με τεράστια μόρφωση και ρητορικό λόγο.Μεγάλη τύχη που τον είχαμε και καθηγητή στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Ψυχολογία. Ανάλωσε τις πνευματικές και ψυχικές του δυνάμεις μεταλαμπαδεύοντας σε μας τους Ευέλπιδες τις διαχρονικές αξίες της Ελληνικής Παιδείας και Ορθοδοξίας. Θα είναι πολύ φτωχά τα λόγια μου όσο και να προσπαθήσω για να μπορέσω να εκφράσω την τεράστια και ανεκμετάλλευτη για τον Ελληνισμό πνευματική οντότητα που λέγεται Γρηγόρης Κωσταράς. Όλη η Αιτωλοακαρνανία και όλη η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει αυτή τη πρόταση.Να συγχαρώ τον καθηγητή κ Σιάσο για την πρόταση αυτή. Περί του Γρηγόρη Κωσταρά έχει δημοσιεύσει και το περιοδικό "η Βελανιδιά" ένα θαυμάσιο κείμενο του Μπάμπη Τσελεπή, τεύχος 26, Ιανουάριος 2010). Πρόταση: Το Ξηρόμερο News μπορεί να αναδημοσιεύσει το ωραίο κείμενο του κ Μπάμπη Τσελεπή. Υπάρχει και στο prodromosnews.
    Χρήστος Κολοβός Ταξίαρχος. ε.α Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζί με το χουντικό του παρελθόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσεις οι προοδευτικοι αφηστε τα μιση της ακδροδεξιας και δωστε λουλουδακια στους καθε λογης ανθελληνες διεθνιστες ισλαμιστες και πέστετα μονοι σας. Σας πονανε πολυ τα λογια καθε κωσταρα που ειναι πατριωτικα-ορθοδοξα και ελληνικα. θελετε καθε τι ανθελληνικο. μια ζωη θα ειστε δ εθνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ Η ΠΑΣΟΚΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ? ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. διασκεδαστικοί οι κλώνοι του κασσιδιαρισμού και του πλευρισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο