Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η ασυνειδησία σε όλο της το μεγαλείο





Γράφει η : Τζένη Παπαδημητρίου 
Ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι είναι το περπάτημα από Χρυσοβίτσα προς Τσαπουρνιά. Στις άκρες του δρόμου βλέπω πολλά σκουπίδια αλλά και σε μερικά βλέπω και ψόφια ζώα μάλλον από καταρροϊκό πυρετό. Είναι μεταξύ παλαιάς Τσαπουρνιάς και εικονισματάκι και το άλλο σημείο είναι κοντά στη ελιά μετά το γεφυράκι.
Φωτο Τζένη Παπαδημητρίου 

Σήμερα 21 -10 -2014 ξεκίνησα την γνωστή διαδρομή Χρυσοβιτσα -Τσαπουρνια. Στο δρόμο είδα τα ίδιες εικόνες ήτοι σκουπίδια και ψόφια πρόβατα πεταμένα στην άκρη του δρόμου και στα όρια τής Χρυσοβιτσας. Φθάνοντας στην τοποθεσία Τσαπουρνιας και μέχρι την διασταύρωση του δρόμου πού συνδέεται με κεντρικό δρόμο Αστακου -Αγρινίου όπου υπάρχει και ένα εικονισματακι αντίκρισα την ίδια εικόνα δηλαδή σκουπίδια και ψόφια πρόβατα. Ο καιρός ωραίος με αρκετή ζέστη και η μπόχα ανυπόφορη. Έχω ακούσει από την τηλεόραση και έχω διαβάσει στις εφημερίδες ότι η ασθένεια των προβάτων (καταρροικος πυρετός) δεν μεταδίδεται στους ανθρώπους. Άμεσα δεν μεταδίδεται έμμεσα όμως τι γίνεται ?
Τα πρόβατα που νοσούν και εμβολιαζονται αν δεν ανταποκριθουν στην θεραπεία και ψοφήσουν οι κτηνοτρόφοι σαν εύκολη λύση τα πετούν στις άκρες των δρόμων ήτοι κεντρικοί ή αγροτικοί και είναι εύκολη λεία για τα άγρια ζώα και δει τα αγριογουρουνα τα οποία αν φαγωθούν από τους ανθρώπους τι επιπτώσεις θα έχουν. 
Πρέπει κατά την γνώμη μου σε κάθε χωριό να υπάρχει ένα μέρος όπου ο καθε κτηνοτρόφος που έχει πρόβλημα με τα πρόβατα και του ψοφάνε να τα ριχνει εκεί και να τα θάβουν και συγχρόνως θα αποφύγουμε την μόλυνση του περιβαλλοντος, την κατασπαραξη αυτών από αγριογουρουνα, λύκους, αλεπούδες κ.α ζώα. 
Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να ενημερωνονται από τους κτηνιατρους και να εμβολιαζουν τα πρόβατα τους να ψεκαζουν τα μαντρια τους και να μην τα μετακινούν για να μην επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.













5 σχόλια:

  1. καλα ταλες οι αρμοδιοι δεν φροντισαν να ενημερωσουν τους αγροτες..
    δεν τους αφηνει ο αιολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως οι πολιτες δεν εχουν σεβασμο προς το περιβαλλον και την δημοσια Υγεια ειναι ανευθυνοι,απαιδευτοι,απολιτιστοι,αναισθητοι και καταστροφικοι οχι μονο για τους ιδιους αλλα και για το μελλον των παιδιων τους. ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΗΜΕ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΙΟΛΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο 5.38 ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ολα φταιει ο αλλος, ο Δημαρχος το κρατος ,ο γειτονας, ο θεος εμεις ποτε, να ενημερωσουν τι; πως να εχει καθαρο το χωρο που ΖΕΙ,για ελα στο εξωτερικο να τα κανεις αυτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο