Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση του θεσμού του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος



     Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο,  η παρουσίαση του θεσμού του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος από τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.   ......
  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Πρόκειται για έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό ιστό κοινωνικής ασφάλειας για το σύνολο των συμπολιτών μας που διαβιούν στα όρια της φτώχειας και, ιδιαίτερα, στις πιο ακραίες και επώδυνες μορφές της.

Στόχος του προγράμματος που καθιερώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι η εισοδηματική ενίσχυση των δικαιούχων, η πρόσβαση τους σε ένα πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και η επαγγελματική ένταξη ή επανένταξη τους.

Η δράση ξεκινά πιλοτικά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό. Για την εφαρμογή του προγράμματος επιλέχθηκαν 13 δήμοι της χώρας, ένας από κάθε Περιφέρεια, προκειμένου να εφαρμοστεί δοκιμαστικά και για έξι μήνες ο νέος αυτός θεσμός και οι οποίοι είναι οι εξής:

 

1.Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Δράμας
2.Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Έδεσσας
3.Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Γρεβενών
4.Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννίνων
5.Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Καρδίτσας
6.Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Λευκάδας
7.Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
8.Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Χαλκίδας
9.Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Καλλιθέας
10.Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τρίπολης
11.Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Σάμου
12.Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου
13.  Στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Μαλεβιζίου


Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα δημοτολογικά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια μπορούν από τις 15 Νοεμβρίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω ειδικού διαδικτυακού τόπου (που θα ανακοινωθεί αργότερα) προς αξιολόγηση και έγκριση την αίτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο