Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά ΝΔ, Μαρινάκη, Φέσσα και Βενιάμη στις 4 Οκτωβρίου

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ
       Σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου με πιθανούς στόχους τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, τον προέδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρο Βενιάμη και τον επιχειρηματία και προέδρο του ΣΕΒ, Θόδωρου Φέσσα, καθώς και εναντίον πολυεθνικών εταιρειών με γραφεία στο λιμάνι του Πειραιά, ίσως και κατά των γραφείων της ΝΔ, σχεδίαζαν τα μέλη της ομάδας Μαζιώτη που βρίσκονται πίσω από τη γιάφκα που βρέθηκε σε γκαράζ στο Βύρωνα.

     Ανακοινώσεις για την υπόθεση έκαναν το απόγευμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, οι οποίοι μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα που περιλαμβάνονταν σε σημειώσεις που είχε στην κατοχή του ο νεαρός, 25 με 30 ετών, ο οποίος συνελήφθη.
    Ο ίδιος, μάλιστα, κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στην Τράπεζα της Ελλάδος, τον περασμένο Απρίλιο.
      Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, στο μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ, στο ισόγειο της πολυκατοικίας στο Βύρωνα, βρέθηκαν αποτυπώματα του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, κάτι που δείχνει ότι το χώρο είχε νοικιάσει ο τρομοκράτης, τον Ιούνιο του 2013, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα. Μάλιστα και ο ιδιοκτήτης του γκαράζ τον αναγνώρισε από φωτογραφία..............



      Μέσα στο γκαράζ βρέθηκε σχάρα αυτοκινήτου και μεταλλική βάση, καθώς και τα κλειδιά του κλεμμένου αυτοκινήτου μάρκας Nissan Sunny, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος, τον περασμένο Απρίλιο.
    Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε μπλοκ σημειώσεων, στο οποίο υπήρχαν αναφορές στους πιθανούς στόχους.
     Στα ονόματα που βρέθηκαν στις σημειώσεις αυτές περιλαμάνονται ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΕΒ, Θόδωρος Φέσσας καθώς και η σύζυγός του Μαρία Τσελέντη, τηλέφωνα της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο εφοπλιστής Θόδωρος Βενιάμης.

     Επιπλέον υπήρχαν αναφορές στα γραφεία εταιρειών όπως Capital, Siemens και Info Quest, καθώς και στα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού.
Στο τέλος των σημειώσεων, υπάρχει η εξής αναφορά:
1/10 και 2/10 κατοπτεύσεις
3/10 Πρόβα τζενεράλε
4/10 τάπερ, ποδήλατο, λουκάνικα (σ.σ. εκρηκτικά)

    Επιπλέον βρέθηκε σχεδιάγραμμα του λιμανιού του Πειραιά, καθώς και χρονομέτρηση της διαδρομής από το γκαράζ στο Βύρωνα μέχρι τον Πειραιά και επιστροφή στον Βύρωνα, η οποία υπολογίζεται από τον συντάκτη στα 16 λεπτά.
      Τέλος, μέσα σε ταξιδιωτικό σακίδιο που μετέφερε ο νεαρός συνεργός του Μαζιώτη υπήρχε απόκομμα εφημερίδας με τίτλο «ενώ τα κορόιδα πληρώνουν οι εφοπλιστές σαλπάρουν» και υπότιτλο «24 καράβια, κανένα με ελληνική σημαία».
     Οπως είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, το γκαράζ στον Βύρωνα παρακολουθούσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και η σύλληψη του νεαρού έγινε χθες το βράδυ, αφού προέβαλε ισχυρή αντίσταση κατά των αστυνομικών.
       
       Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν σε αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη (για τον τραυματισμό του υπαλλήλου σεκιούριτι της Τράπεζας Ελλάδος), ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη από κοινού, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών από κοινού.
      Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, αφού συνεχάρη τους αστυνομικούς για την επιτυχία τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, σημείωσε το γεγονός ότι στις 4 Οκτωβρίου που σχεδιάζονταν το τρομοκρατικό χτύπημα, η ΝΔ γιόρταζε την επέτειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.
      «Όπως γνωρίζετε αυτή την ημερομηνία είναι η επέτειος της ίδρυσης της ΝΔ. Και είναι προγραμματισμένη και συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση», υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε: «Οπως αντιλαμβάνεστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία κάποιοι προγραμμάτιζαν συγκεκριμένα χτυπήματα με απώτερο στόχο την υπονόμευση των θεσμών και την οικονομική και κοινωνική μας συνοχή».
        Ο κ. Κικίλιας, συνέδεσε εμμέσως την υπόθεση και με την αίτηση για κατ' οίκον εγκλεισμό του Σάββα Ξηρού, που εξετάζεται στις 14 Οκτωβρίου, επειδή οι σημειώσεις είχαν πολλές αναφορές κυρίως στον Πειραιά.

Οι ανακοινώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για την αποκάλυψη της υπόθεσης
     Το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, και άλλων ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη εντοπίστηκε ένα γκαράζ αυτοκινήτων στον Βύρωνα το οποίο είχε νοικιάσει ο Νίκος Μαζιώτης τον Ιούνιο του 2013.
    Στο μισθωτήριο συμβόλαιο βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη, ενώ αναγνωρίστηκε και από τον ιδιοκτήτη του γκαράζ. Το γκαράζ νοικιάστηκε με πλαστή ταυτότητα που έφερε στοιχεία υπαρκτού προσώπου από την επαρχία, το οποίο όμως δεν έχει χάσει την ταυτότητά του, γι' αυτό εκτιμάται ότι η πλαστή ταυτότητα καταρτίστηκε με υφαρπαγή των στοιχείων.
       Μέσα στο γκαράζ βρέθηκαν μία σχάρα αυτοκινήτου με τα μεταλλικά στηρίγματά της, που ανήκε στο κλεμμένο Nissan Sunny, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την ισχυρή έκρηξη στην Τράπεζα Ελλάδος στην οδό Αμερικής στην Αθήνα. Βρέθηκαν και τα κλειδιά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
  Στο γκαράζ, που παρακολουθούνταν όλες αυτές τις ημέρες, μετέβη χθες το βράδυ ένα άτομο 30-32 ετών το οποίο και συνελήφθη αφού προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
      Όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο συλληφθείς αρνείται να πει οτιδήποτε γι' αυτό δεν έχουν βρεθεί τα στοιχεία του, αφού και δακτυλοσκοπικά προκύπτει ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Οπότε αναμένεται η άδεια του εισαγγελέα για να προχωρήσουν στην αναγνώριση του, μέσω βιομετρικών δεδομένων.
Σ     το σακίδιο του συλληφθέντα, εκτός από τα σημειώματα υπήρχαν ρούχα, καπέλα και άλλα αντικείμενα, ενώ αναφέρονταν σε κάποια από τα σημειώματα οι ημερομηνίες 1, 2, 3 και 4 Οκτωβρίου με ασαφή αναφορά στις 3 Οκτωβρίου για "πρόβα τζενεράλε" και στις 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα με τις κωδικές επισημάνσεις "τάπερ", "ποδήλατο", "λουκάνικο".
     Ακόμα υπήρχε απόκομμα της Εφημερίδας των Συντακτών με ρεπορτάζ με τίτλο "ενώ τα κορόιδα πληρώνουν οι εφοπλιστές σαλπάρουν" και υποσημείωση "24 καράβια στον Πειραιά, κανένα με ελληνική σημαία".
       Εκείνο πάντως που προβληματίζει την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας είναι ένα σχεδιάγραμμα που αναφέρεται σε διαδρομή από τη λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι το νοικιασμένο γκαράζ στο Βύρωνα που έχει χρονομετρηθεί 16 λεπτά. Κοντά στο σημείο στην Αμφιθέα είναι τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ γεγονός που δημιουργεί υποψίες ότι πιθανόν να ήταν στόχος του χτυπήματος.
       Όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι εκτός των άλλων, ο συλληφθείς και οι άγνωστοι συνεργοί του αναζητούσαν να αγοράσουν φιάλες ασετιλίνης και οξυγόνου υπογραμμίζοντας ότι η ένωση αυτών των δύο στοιχείων δημιουργεί ένα εξαιρετικά ισχυρό εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει μακελειό.
Τόσο αυτός όμως όσο και ο υπουργός αρνήθηκαν να δώσουν άλλα στοιχεία, λέγοντας ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

http://www.ethnos.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο