Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Κάλυψη εξόδων κινητής τηλεφωνίας από το δήμο Ακτίου Βόνιτσας στον Δήμαρχο και στους 4 Αντιδημάρχους!

    Κάλυψη εξόδων κινητής τηλεφωνίας από το δήμο Ακτίου Βόνιτσας στον δήμαρχο, στους 4 αντιδημάρχους και στους 2 προϊστάμενους των τμημάτων του δήμου, σε 6.720 € ανέρχεται το ετήσιο κόστος.

Γράφει ο: Άκτιος

    Σε καιρό λιτότητας, με εκατοντάδες δημότες άνεργους, άλλους καταχρεωμένους κι άλλους να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας επιβαρύνει με απίστευτες δαπάνες τους δημότες του.  
    Έτσι λοιπόν σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ακτίου Βόνιτσας που αφορά την κάλυψη εξόδων για τη χρήση κινητής τηλεφωνίας αποφασίστηκε να έχουν δωρεάν κινητά ο Δήμαρχος, οι 4 Αντιδήμαρχοι και οι 2 προϊστάμενοι των τμημάτων του δήμου και με έναν πρόχειρο υπολογισμό τα ετήσιο κόστος της απόφασης είναι σε 6.720 € το χρόνο!!.
    (Δήμαρχος: 140,00 ΕΥΡΩ ανά μήνα, Αντιδήμαρχοι (4): 70€ ανά μήνα και 2 προϊστάμενοι των τμημάτων του δήμου 70€ ανά μήνα,  οπότε τα ετήσιο κόστος της απόφασης είναι σε 6.720€  το χρόνοΣύνολο 7 συνδέσεις = 6.720 €… )
    Τι να πούμε; Τραβάμε τα μαλλιά μας βλέποντας την απόφαση, όταν  λιποθυμούν παιδιά από υποσιτισμό και ο Δήμος να σπαταλά χρήματα για να μιλάνε στα κινητά!  
    Είναι δυνατόν; Όλοι περιμέναμε από τη νέα δημοτική αρχή να σταματήσει τη σπατάλη και τη κακοδιαχείριση, αντίθετα όμως βλέπουμε να εφαρμόζουν αυτά που για τόσα χρόνια καταψήφιζαν και κατηγορούσαν τις προηγούμενες διοικήσεις. Δεν μπορείς να κατηγορείς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και να συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια..........



    Μπορεί να είναι νόμιμο αλλά όχι ηθικό απέναντι στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος κι ενώ είναι φρέσκια η εντολή στη νέα δημοτική αρχή «Νοικοκυρέψτε το Δήμο και τις υπηρεσίες του, όλα στο φως, όχι σπατάλες, όχι άλλα βάρη στους δημότες» δυστυχώς συνεχίζονται οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες του παρελθόντος που πλήγωσαν και πληγώνουν τους κατοίκους. 
       Να σταματήσει η σπατάλη με τα κινητά τηλέφωνα και όποιος θέλει να μιλάει για να κάνει την δουλειά του, να το κάνει από το δικό του κινητό τηλέφωνο. Εδώ  που τα λέμε την ώρα της υπηρεσίας τους  στο Δήμο μπορούνε να μιλάνε από τα υπηρεσιακά τηλέφωνα, αλλά και από τα δικά τους, γιατί δόξα το θεό και ο Δήμαρχος αλλά και οι Αντιδήμαρχοι και οι Προϊστάμενοι... πληρώνονται.
        Ένας κάτοικος Βόνιτσας είπε: «Είναι μεγάλες τέτοιου είδους δαπάνες και ειδικότερα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, οι αιρετοί θα έπρεπε να πληρώνουν μόνοι τους, τους λογαριασμούς τους στα τηλέφωνα από τους μισθούς τους και όχι από τα χρήματα του λαού».
    Τι κι αν η χώρα είναι σε κρίση, τι κι αν πνίγεται στα Μνημόνια; Μερικά πράγματα φαίνεται δεν αλλάζουν ποτέ.
Αυτά για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε…
Θα επανέλθω σύντομα…

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ: 



8 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι τα νούμερα είναι μικρά 70 € και 140€ μόνο για τον δήμαρχο φίλε θα σας περάσει Περαστικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΑΚΤΙΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mετα την ανάρτηση αυτή παρακαλείται το γνωστό τοπικό Κατουνιωτικο blog να αναρτησει καινούργιο post με μπουλτόζα να σκάβει χαντάκι με αγριοχόρταρα για να στρέψει την τοπική κοινή γνώμη ...αλλού...στην καθαριότητα της Κατουνας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άκτιε λες χαζομάρες . Τηλέφωνα ως παροχή έχουν βουλευτές, γραματείς υπουργείων , διευθυντές υπηρεσιών ,περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, πρόεδροι , αντιπρόεδροι και διευθύνσεις οργανισμών , τηλέφωνο ως παροχή στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο έχουν πολλοί θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες Το θέμα είναι να ξεφεύγουν από το καθορισμένο και μετά να μην το πληρώνουν . Αν θέλεις να μιλήσεις για τηλέφωνα ψάξε τους λογαριασμους της πρώην δημοτικής αρχής , μέχρι και ενεταλμένος είχε .... Άκτιε αν έχεις κότσια και δεν είσαι ένας από τους γραφικούς που έχασαν το μπαγιόκο ή δεν τους υπολογίζει ο Αποστολάκης τότε σταμάτα τις γραφικότητας και γράψε για θέματα που έχουν ζουμί και αποδυκνείουν την ανικανότητα κάποιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι πραγματικά πολυ προκλητικό αυτο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε
    ανώνυμε στις 2 Οκτωβρίου 2014 - 10:04 μ.μ

    Η έκκληση σου εισακούστηκε !!
    Καινούργιο φωτο-ρεπορτάζ σε φιλικό του blog με μπουλτόζα που μαζεύει χορτάρια!!

    Ακτιε στείλε και άλλα τέτοια ....για να κρατούμε σε εγρήγορση την δημοτική αρχή ...τουλάχιστον σε θέματα προπαγάνδας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ,Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.ΟΠΩΣ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ.ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΒΑΖΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ.ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η εγκύκλιος αυτή για τα ποσά κάλυψης των κινητών κάθε Δημάρχου , υπήρχε πάντα. ΟΥΔΕΠΟΤΕ όμως εφαρμόζονταν. Και φυσικά πλήρωνε ο Δήμος το κόστος . Αν όμως π.χ το εκάστοτε Δημοτικό συμβούλιο έπαιρνε απόφαση να υλοποιηθεί αυτή η εγκύκλιος, στέλνοντας την παράλληλα την απόφαση και στην ΚΟΣΜΟΤΕ με την παρατήρηση να μπαίνει φραγή στο τηλέφωνο που θα ξεπερνούσε το νόμιμο όριο των κλήσεων , τότε η ΚΟΣΜΟΤΕ ή ΓΟΥΪΝΤ ή ΒΟΝΤΑΦΟΝ θα μπλοκάριζε το τηλέφωνο. Αυτό όμως δεν το κάνουν τα δημοτικά συμβούλια , οπότε γίνεται αυτό που γίνεται.... Αλλά να είμαστε αντικειμενικοί . Μια λογική χρήση του τηλεφώνου από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο πρέπει να κειμένεται γύρω στα 200 με 250 ευρώ. Και για να είμαστε ακόμη πιο αντικειμενικοί , τα παράλογα έξοδα και η διαφθορά στους δήμους δεν είναι τα τηλέφωνα , αλλά οι απευθείας αναθέσεις των έργων ( αξίας 1.200 ευρώ ως 12.000 ευρώ) και των λογής λογιών προμηθειών . Δεν βούλιαξαν οι Δήμοι φίλοι μου απ΄ τα κινητά . Η τεχνολογία σήμερα είναι τέτοια που για να κάνει σωστά τη δουλειά του ο οποιοσδήποτε θα πρέπει να μιλήσει στο κινητό. Αλήθεια γιατί δεν λέμε κάτι και για τον υπάλληλο που έχει την δυνατότητα να ομιλεί στο κινητό με τους δικούς του στο χωριό, στο εξωτερικό, με την "γκόμενα".... ,και που είναι ολημερίς στο φέϊς μπούκ στο ιντερνετ ; Ας είμαστε σοβαροί. Δεν φταίνε στους δήμους τα κινητά, αλλά η σωστή και χρηστή διαχείριση των Δημάρχων που μέχρι στιγμής ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουν δείξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ αρνητικότατη εικόνα. Και φυσικά ο λαός τους ξανά επιβραβεύει. Κατ΄ επέκταση φταίει για μένα μόνον ο ίδιος ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο