Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Κυκλοφόρησε το βιβλίο: Βόνιτσα, ιστορικά κείμενα, Β΄τόμος, περίοδος 1800-1812 μ.Χ.

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ

Βόνιτσα, ιστορικά κείμενα
Τόμος Β΄, περίοδος 1800-1812 μ.Χ.

    Ο Β’ τόμος περιέχει ιστορικά κείμενα Βόνιτσας για την περίοδο 1800-1812 και αποτελείται από 870 σελίδες. Τα αναγκαία ευρετήρια ονομάτων πολιτών, τόπων και καταλόγων σπιτιών της Βόνιτσας απαρτίζουν το παράρτημα του Β’ τόμου (σελίδες 187).
     Στο Παράρτημα του Β’ τόμου, η μεθοδολογία της παράθεσης των ονομάτων (Πολίτες – τόποι – σπίτια) είναι εργονομική. Εκτός από την πληροφορία του ονόματος και την ημερομηνία του νοτάριου εγγράφου, όπου εντοπίζεται το όνομα (πολίτη ή τόπου),  περιλαμβάνεται και μικρή αναφορά του γεγονότος.

ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ....




       Τα κείμενα των 870 και 187 σελίδων (κύριος τόμος και παράρτημα) βρίσκονται στο τυπογραφείο και απομένει μόνο να παραδοθεί για εκτύπωση, το τελικό  μοντάζ των εξώφυλλων. 


         Για την πορεία εργασιών του τρίτου τόμου, σας γνωρίζουμε ότι ο καθηγητής Κος Νικόλας Βερνίκος έχει αποτυπώσει το πρωτογενές υλικό των Νοτάριων σε ψηφιακή μορφή και απομένει η σύνδεση-σχέση των πληροφοριών που εντοπίζονται. 
      Από το υλικό που συγκεντρώθηκε στην πρόσφατη 10ήμερη παραμονή του στη Βόνιτσα, μέρος αυτού του υλικού, θα συμπεριληφθεί στον τρίτο τόμο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτού θα είναι υλικό για τον τέταρτο τόμο.

        Τέλος σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 3/10/2014, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της 10ήμερης επίσκεψης, υπήρξε μια εποικοδομητική συνάντηση, των καθηγητών Νικόλα Βερνίκου και Σοφίας Δασκαλοπούλου, της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων και των συμπατριωτών μας, Κας Δέσπως Καλέντζου (Φιλόλογου και πρώην Διευθύντριας Λυκείου Λευκάδας) και του Γεωργίου Τσούκα (Πτυχιούχου Πολυτεχνείου και πρώην Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Βιομηχανίας). Οι δύο συμπατριώτες μας , έχουν αναπτύξει αξιόλογη ιστορική έρευνα και συγγραφική δράση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο