Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβολή ημερίδας για την παρουσίαση του χειρογράφου «Το σύγγραμμα του Αναστασίου Γορδίου»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ  ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
«ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ - ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητοί  φίλοι,
    Ο Σύνδεσμός μας σε συνεργασία με το Σύλλογο «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» είχε προγραμματίσει να διεξαχθεί στο Καρβέλειο Πνευματικό Κέντρο Αιτωλικού, στις 11 Οκτωβρίου 2014 ημέρα Σάββατο, ημερίδα  με θέμα  την παρουσίαση ενός σπάνιου Ελληνικού χειρογράφου του 18ου αιώνα, «Το σύγγραμμα του Αναστασίου Γορδίου ,  Περί Μωάμεθ και κατά Λατείνων»,  που γράφθηκε γύρω στο 1700 στο Αιτωλικό από τον τοπικό λόγιο - ιερομόναχο Αναστάσιο Γόρδιο.
     Η ημερίδα αυτή αναβάλλεται λόγω του αιφνίδιου θανάτου του αγαπημένου φίλου, αείμνηστου, Γιωργίου  Μπόκα, ιδρυτή και εκπροσώπου της Ενωμένης Ρωμιοσύνης στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, συνδιοργανωτή της ημερίδας..........



Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία στο προσεχές  μέλλον.  Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. 

    Παράλληλα, ο κύριος εισηγητής της ημερίδας κος Αστέριος Αργυρίου, Έλληνας ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, συνοδευόμενος από τον κο Ιωάννη Καρυδά, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, θα επισκεφθούν σημαντικά Μεταβυζαντινά Μνημεία της περιοχής, με κέντρο την Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ανεύρεση και άλλων σημαντικών Ελληνικών χειρογράφων της εποχής της Τουρκοκρατίας.
       Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο και αγαπητό φίλο Γεώργιο Μπόκα.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Συνδέσμου
Χρήστος Γερ. Σιάσος       
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο