Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Κίνδυνος απένταξης, του βιολογικού Κανδήλας – Βάρνακα – Μύτικα από το ΕΠΠΕΡΑΑ;

Πηγή: http://mytikaspress.blogspot.gr/

     Με σχετική μας ανάρτηση στις 21 Ιουνίου του 2012 (δείτε εδώ), σας είχαμε ενημερώσει για την πολύ θετική εξέλιξη της οριστικής ένταξης του έργου του βιολογικού καθαρισμού Κανδήλας - Βάρνακα - Μύτικα στο ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό ΠρόγραμμαΠΕΡιβάλλον - Αειοφόρος Ανάπτυξη) με κωδικό MIS 328489.
      Επίσης στην θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής το έργο πήρε ΦΕΚ (ΦΕΚ 470Δ/5.9.2013) με κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι Aντιπεριφερειάρχες Αιτωλ/νίας και Λευκάδας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ αντίστοιχα και έγινε "Καθορισμός υδάτινου αποδέκτη για τη διάθεση επεξεργασμένων αστικών μη επικίνδυνων υγρών αποβλήτων λυμάτων των περιοχών Κανδήλας, Μύτικα, Βάρνακα της ΔΕ Αλυζίας Δήμου Ξηρομέρου". (δείτε εδώ).
    Η θέση που καθορίστηκε είναι η θαλάσσια περιοχή, ανοικτά του ακρωτηρίου «Καμιλαύκα» στο Μύτικα....



    Επίσης στην θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής προχώρησε η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ η οποία παρελήφθη κανονικά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (δείτε εδώ).
     Με άλλη μας ανάρτηση στις 12 Ιουλίου του 2014 (δείτε εδώ), σας είχαμε ενημερώσει για τον κίνδυνο απ' ένταξης του έργου που ελοχεύει λόγω overbooking, δηλαδή για να το καταλάβετε..., στο ΕΠΠΕΡΑΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν ενταχθεί έργα που φτάνουν στο 220% του προϋπολογισμού του προγράμματος, δηλαδή έχουμε overbooking, και οι πιστώσεις που έλαβαν έγκριση για το τρέχον έτος για τα εκτελούμενα έργα του προγράμματος περιορίστηκαν μόλις στο 30% του προηγούμενου έτους και συγκεκριμένα στα 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό έχει συνέπεια να μην πληρώνονται εκτελεσμένες και πιστοποιημένες εργασίες πέρα του εγκεκριμένου για κάθε έργο ποσού.

Στο δια ταύτα τώρα και στα καθ' υμάς.... Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα έχουμε πολλές απ' εντάξεις περιβαλλοντικών έργων της Αιτωλοακαρνανίας από το πρόγραμμα, με προτεραιότητα τα έργα που είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να υλοποιούνται, είτε έχουν υλοποιηθεί κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό.
       Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και ξέρουμε πως λειτουργούν τα μέσα, οι γνωριμίες και οι λεγόμενες διασυνδέσεις, όλοι θα προσπαθήσουν να μην έχουν απ' εντάξεις έργων της περιοχής τους χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω.
     Χτυπάμε λοιπόν το καμπανάκι του κινδύνου και εφιστούμε μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ στην νέα δημοτική αρχή, γιατί τυχόν απ' ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Κανδήλας - Βάρνακα - Μύτικα από το ΕΠΠΕΡΑΑ θα είναι μία πάρα πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή.

       Μακάρι να μην υφίσταται κανένας κίνδυνος απ' ένταξης του έργου και να είμαστε υπερβολικοί εμείς...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο