Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Συλλήψεις δεκάδων μεταναστών ξανά στο Διόνι Κατοχής

Ήταν να μη γίνει η αρχή, τα εντελώς τυχαία(!) συμβάντα στο Διόνι στην Κατοχή με τους λαθρομετανάστες δεν είναι μάλλον τόσο τυχαία ή κάτι δεν πήγε καλά.
Έγινε το Διόνι πύλη διέλευσης λαθρομεταναστών;
Ερασιτέχνες ψαράδες της περιοχής  σήμερα το πρωί  ενημέρωσαν χωριανό μας ότι είδαν κατά ομάδες λαθρομετανάστες να κατευθύνονται από το Διόνι στη θέση Κουντρί (τοπική ονομασία θέσης περιοχής που βλέπει θάλασσα)......

Είναι η εποχή που στην παραλία αυτόν τον καιρό σπάνια θα δεις κόσμο, άρα αυτό μπορεί να επαναλαμβάνεται συνέχεια χωρίς να το γνωρίζει κάποια υπηρεσία Αστυνομίας και Λιμενικού.
Με τις καταγγελίες αυτή τη φορά και με έγκυρη ενημέρωση η Αστυνομία Μεσολογγίου κινητοποιήθηκε γρήγορα και η σύλληψή τους έγινε άμεσα. Η μια ομάδα των λαθρομεταναστών κινούνταν προς Κατοχή από τον κύριο δρόμο που οδηγεί προς τον Άϊ Νικόλα και η δεύτερη ομάδα κοντά στους αρχαίους Οινιάδες. Κάποιοι εκ των οποίων κινήθηκαν γρήγορα μέσα στην Κατοχή αλλά και αυτοί βρέθηκαν τους πήραν και τους συγκέντρωσαν λίγο έξω από το χωριό στις αποθήκες των ιχθυοκαλλιεργειών της Ανδρομέδας. Κάποιοι μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητα της Αστυνομίας  και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν με κλούβα της υπηρεσίας.
Οι πιο πολλοί ήταν Σύριοι και κάποιοι άλλοι ήταν από Αφρική είχαν κατεύθυνση Ιταλία.
Μιλούσαν Ελληνικά οι περισσότεροι και πλήρωσαν 3.500€ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ιταλία.
Πλέον γίνεται πιο έντονη η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής των Οινιάδων σε ότι αφορά την ασφάλειά τους.
Άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατοχής Γρηγόρης Τρούπος ήταν παρόν στο συμβάν και  βοήθησε στις πληροφορίες που θέλαμε για την ενημέρωσή μας.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημερωση οι μετανάστες ειναι συνολικά 29 άτομα , βρίσκονται στην Α/Δ Αιτωλίας και γίνεται έλεγχος για να διαπιστωθει η εθνικότητα τους, οι συνθήκες μεταφοράς τους στην περιοχή, η νομιμότητα τους κλπ

agriniopress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο