Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Καθηγητές του Γυμνασίου καθάρισαν μόνοι τους κλαδιά και αγριόχορτα!

Λίγες ημέρες πριν υποδεχθούν τα σχολεία τους μαθητές, πραγματοποιούνται κάποιες απαραίτητες εργασίες συντήρησης, στα κτίρια, τις αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους.
Στο Γυμνάσιο Καλυβίων, μέλη του εκπαιδευτικού συλλόγου, πήραν μόνοι τους την πρωτοβουλία και καθάρισαν αγριόχορτα, κλάδεψαν κλαδιά θάμνων και δένδρων, αφού το προηγούμενο διάστημα, παρά τα συνεχή αιτήματα προς τον Τομέα Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου, δεν έγινε καμία παρέμβαση για τον ευπρεπισμό του σχολείου.....

Τα κομμένα κλαδιά περιμένουν το φορτηγό που θα τα απομακρύνει από το προαύλιο του Γυμνασίου, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Παράλληλα με εθελοντική εργασία γονέων φρεσκάρονται και βάφονται αίθουσες που ήταν απαραίτητο να συντηρηθούν.
Βέβαια για το κτίριο του Γυμνασίου, πρέπει να πούμε ότι απαιτείται μια συνολική παρέμβαση, διότι υπάρχουν προβλήματα στεγανότητας και υγρασίας στην σκεπή και σε αίθουσες, ενώ υπάρχουν σημεία που χρίζουν βελτίωσης, στην τοιχοποιϊα, σε παράθυρα, πόρτες και σε μπαλκόνια…
Στο Δημοτικό Σχολείο, αντικαταστάθηκαν από εργάτες σπασμένα κεραμίδια στη σκεπή του κτιρίου και σπασμένα τζάμια στα παράθυρα.
Επίσης γίνονται εργασίες καθαριότητας στις αίθουσες, τις τουαλέτες και στο προαύλιο που υπάρχουν σκουπίδια.
Να επισημάνουμε ακόμη ότι, ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο έχει «κλείσει» από τα κλαδιά των δέντρων, τα αγριόχορτα και τα  βάτα, που περιορίζουν σημαντικά την προσβασιμότητα των μικρών παιδιών και των συνοδών τους.




kalyvia

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο