Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: Η «μαφία του ξύλου» ροκανίζει τα δάση

          Επί δύο χρόνια προσπαθούσαν οι δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και του τοπικού Δασαρχείου της Αμφιλοχίας να συλλάβουν τους λαθροϋλοτόμους στην περιοχή του Βάλτου, στην Αιτωλοακαρνανία.
       Τα μέλη της «μαφίας του ξύλου», παρά τις κατά καιρούς επιχειρήσεις, κατάφερναν να ξεφεύγουν, την ώρα που οι υπάλληλοι των υπηρεσιών πλησίαζαν. Λες και είχαν ειδοποιηθεί για τις κινήσεις τους από πριν και είχαν καταφέρει σε ελάχιστο χρόνο να κλείσουν τις καρότσες με τα ξύλα και να πατήσουν τέρμα το γκάζι των φορτηγών.
    Μέχρι που την περασμένη Τετάρτη η έφοδος των υπαλλήλων οργανώθηκε διαφορετικά από τις προηγούμενες φορές. Για να προσεγγίσουν την περιοχή δεν χρησιμοποίησαν τα «σταμπαρισμένα» υπηρεσιακά τους οχήματα. Κατάφεραν έτσι να εντοπίσουν ποσότητα ξυλείας 180 τόνων, παράνομα κομμένη......



      Η συγκεκριμένη περιοχή δικαίως προσομοιάζει με ελβετικά δάση, αφού είναι γεμάτη έλατα και αποτελεί βασικό πνέυμονα της περιοχής.
      Το περασμένο καλοκαίρι, η «Π» είχε βρεθεί στο σημείο και είχε γίνει αυτόπτης μάρτυρας περίπτωσης λαθροϋλοτόμησης. Είχε εντοπίσει ιδιώτη να προβαίνει ανενόχλητος στο κόψιμο ξύλων από δάσος της περιοχής και είχε ειδοποιηθεί το Δασαρχείο.
     «Προσπαθούσαμε πολλές φορές να συλλάβουμε επ' αυτοφώρω τους λαθροϋλοτόμους, όμως αυτοί κατάφερναν να ξεφύγουν. Κάποιος τους ειδοποιούσε» σημειώνει στην «Π» ο γενικός διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αντώνης Κανταρτζόπουλος.
        Είναι κοινό μυστικό στην περιοχή η ύπαρξη κυκλωμάτων λαθροϋλοτόμησης, ωστόσο τα στόματα παραμένουν κλειστά και δεν υπάρχει διάθεση συνεργασίας με τις Αρχές.

http://www.pelop.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο