Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μεσολόγγι :Υλοποιούνται οι δεσμεύσεις του υπ. Υγείας για ενίσχυση του Νοσοκομείου

Η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων για την ενίσχυση της ιατρικής υπηρεσίας, του νοσοκομείου Μεσολογγίου εξετάστηκε, σε ευρεία σύσκεψη, που έγινε σήμερα (Τετάρτη 24/9) στο γραφείο του αν. υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου.
Στην σύσκεψη, εκτός των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου συμμετείχαν, ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς,  ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Δημήτρης Τουμαράς......

Κατά την συζήτηση έγινε εξέταση, «βήμα – βήμα» των δεσμεύσεων του κ. Γρηγοράκου, για την ενδυνάμωση του νοσοκομείου Μεσολογγίου κατά την επίσκεψή του, στο Μεσολόγγι στις αρχές Αυγούστου.
Έτσι ο κ. Γρηγοράκος επανέλαβε ότι στο πλαίσιο των τότε ανακοινώσεών του έχουν ήδη υλοποιηθεί:
1.    Η πρόσληψη τεσσάρων μόνιμων γιατρών, αντί για πέντε. Καυτό διότι όπως υποστήριξε ο παθολόγος δεν δέχτηκε να προσληφθεί.
2.    Η έγκριση για την πρόσληψη τριών επικουρικών, στις ειδικότητες καρδιολόγου, παθολόγου και νεφρολόγου, αντίστοιχα.
3.    Η διάθεση πίστωσης 30.000€ στο νοσοκομείο Αγρινίου, για τη μεταφορά του αξονικού τομογράφου από το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου στο Μεσολόγγι.
4.    Η έγκριση, ακόμη, τεσσάρων θέσεων μόνιμων ιατρών, από τις 95 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού που  θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα προσληφτούν 2 καρδιολόγοι, ένας παθολόγος και ένας παιδίατρος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Γρογοράκος έδωσε εντολή στον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, για άμεση ανάκληση, της απόσπασης του καρδιολόγου του νοσοκομείου Μεσολογγίου, σε αυτό του Αγρινίου που είχε ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία της καρδιολογικής κλινικής στο Μεσολόγγι.

«Οι συντονισμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες του δήμου, των φορέων και των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου φέρνουν αποτελέσματα.
Στην σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας υπήρξε η δυνατότητα, να διαπιστώσουμε ότι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έμπρακτα λαμβάνει αποφάσεις που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αναστροφή της αρνητικής πορείας του νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Σύντομα οι κάτοικοι της περιοχής θα δουν τις βελτιώσεις και με την δεδομένη στήριξη που προσφέρουν διαχρονικά στο ίδρυμα οι εργαζόμενοι – ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – το νοσοκομείο θα γίνει και πάλι θετικό σημείο αναφοράς για τη δημόσια υγεία, με ολοκληρωμένη λειτουργία σε όλους τους τομείς του.» σημείωσε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, μετά το τέλος της σύσκεψης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο