Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρόγραμμά του για τον αγροτικό τομέα παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κατούνα


        Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς στον αγροτικό τομέα αφορούσε η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Κατούνας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
      Την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής (ΝΕ) Αιτωλ/νίας του κόμματος κ. Θανάσης Γαλατάς και εισηγητής εκ μέρους του αγροτικού τμήματος της ΝΕ του κόμματος ήταν ο κ. Παναγιώτης Μανδέλος.
      Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι δύο βουλευτές του κόμματος Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, οι οποίοι μίλησαν για την πολιτική συγκυρία και την κατάθεση του προγράμματος, στη Θεσσαλονίκη, από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.......



    Και από τους δύο ομιλητές έγιναν συγκεκριμένες αναφορές για προβλήματα που φαίνεται να αναδεικνύονται σε κυρίαρχα και στην περιοχή μας και αφορούν στο ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης.
      Ο κ. Βαρεμένος σημείωσε, πως αυτό το πρόγραμμα που κατατέθηκε στην Θεσσαλονίκη αποτελεί βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αίτημα της πλειοψηφίας των πολιτών. Με αυτό επιχειρείται να μπει φρένο και να ανακοπεί η καταστροφική πορεία που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές επιταγές. Ανέφερε πως όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας, ο τόπος βουλιάζει και οι δυνατότητες για γρήγορη ανάκαμψη είναι όλο και λιγότερες.
      Η κα Τριανταφύλλου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφώσει μεν προτάσεις, όμως το γενικό πολιτικό πρόγραμμα καθώς και το ειδικό πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας βρίσκεται σε δυναμική σχέση με τους αγώνες των πολιτών και των παραγωγών. Υπογράμμισε πως η συμμετοχή και ενεργοποίηση των πολιτών   είναι εκείνο το στοιχείο που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του σε μια κυβέρνηση της αριστεράς.
Στην εκδήλωση έγιναν αρκετές παρεμβάσεις από τους παραβρισκόμενους και ο διάλογος στράφηκε για αρκετή ώρα γύρω τα παραγωγική διαδικασία και την ανάγκη ανασυγκρότησης.
        Μερικά από τα ζητήματα που ανοίχτηκαν ήταν αυτά της αύξησης του παραγόμενου προϊόντος, της μείωσης του κόστους παραγωγής , της άρδευσης, της αντιμετώπισης της οικονομικής αδυναμίας των παραγωγών να σπείρουν το χωράφι τους, την ανάγκη, ειδικά για την περιοχή, ντόπιας παραγωγής ζωοτροφών, άλλα προβλήματα που αφορούν στην κτηνοτροφία, την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, την κατάσταση στον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ, την ανεργία κλπ…
      Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Α.Σ. Κατούνας κ. Παναγιώτης Καλογιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντίστασης Πολιτών κ. Γιάννης Κολοβός, ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες σε Δράση και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βόνιτσας Πολίτες σε Δράση κ. Νίκος Λιάπης καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης Κίνησης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Αμφιλοχίας και δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Τσούκας.
      Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Γαλατάς που σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει και σε άλλα σημεία του νομού μας, να ανοίξει το διάλογο και να αναδείξει το λαό της περιοχής μας σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο