Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η «Διαύγεια» διαψεύδει τον Χρυσοχοΐδη για τις τμηματικές παραδόσεις στο Άκτιο – Αμβρακία

          «Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν να παραδίδονται τμήματά της» ανέφερε για την «Αμβρακία Οδό» σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αιτωλοακαρνανία την περασμένη Παρασκευή. 
    Μάλιστα το δελτίο τύπου του Υπουργείου στην αναφορά του για την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη αναφέρει: «Η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, τμήμα της Αμβρακίας Οδού μεγάλης σπουδαιότητας, με το οποίο παρακάμπτεται η Αμφιλοχία από τον κόμβο της KNAUF έως το Λουτράκι με συντόμευση του χρόνου, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, πάνω από μισή ώρα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και εντός του 2014 προγραμματίζεται η έναρξη ασφαλτόστρωσης των πρώτων 8 χλμ».
        Αν και γίνεται λόγος για τμηματικές παραδόσεις του έργου, στις 15/9 υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο παράταση έως τις 31/12/2015 για την 4η εργολαβία που αφορά την «Παράκαμψη Αμφιλοχίας». 
      Το ΑγρίνιοCulture.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει την απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» ανατρέπει την επίσημη εικόνα που δόθηκε για την εξέλιξη του έργου και μεταθέτει την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος κατά ένα χρόνο!........



      Ο βασικός λόγος σύμφωνα με την απόφαση, για τον οποίο δίνεται η παράταση είναι ότι η έγκριση του 2ου ΑΠΕ του έργου, όπου περιλαμβάνονταν και οι εργασίες από τη Χ.Θ 42+740 έως τη Χ.Θ 48+497 καθυστέρησε λόγω της ανάγκης έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων, η οποία έγινε στις 2-07-2014, δηλαδή χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου. 
    Επίσης καθυστέρησεις υπήρξαν στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις των μελετών εφαρμογής οδοποιίας, και αποχέτευσης σε συγκεκριμένα τμήματα της εργολαβίας. Οι εγκρίσεις αυτές έγιναν μέσα στον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ωστόσο εν προκειμένω το χρονικό διάστημα των καθυστερήσεων αυτών, συνέπεσε με το διάστημα της οικονομικής αδυναμίας του αναδόχου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και του αργού ρυθμού εκτέλεσης των εργασιών, λόγω επισχέσεων εργασίας και επί της ουσίας δεν κωλυόταν από έλλειψη μελετών η εκτέλεση των υπολοίπων εργασιών.

       Πάντως όπως ήδη έχει αναφέρει το AγρίνιοCulture.gr στη διάρκεια της σύσκεψης στο εργοτάξιο της Αμβρακίας οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν πως η πρώτη εργολαβία από το Άκτιο και για τα πρώτα 22,5 χλμ καθώς και η τέταρτη εργολαβία, η παράκαμψη δηλαδή της Αμφιλοχίας, βρίσκονται στο 60% περίπου του φυσικού της αντικειμένου. 
       Επομένως πράγματι από τη μια υπάρχουν καθυστερήσεις στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, από την άλλη στις συγκεκριμένες εργολαβίες η κατασκευή έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που πιθανότατα με μια επιτάχυνση των εργασιών να υπάρξουν τμηματικές παραδόσεις λίγο πριν το τέλος του 2015.

http://www.agrinioculture.gr/


1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο