Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Πετυχημένη η μουσική βραδιά, αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκη στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου



       Άκρως επιτυχημένη ήταν  η μουσική βραδιά – αφιέρωμα, στα 20 χρόνια από το  θάνατο του  μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, που πραγματοποιήθηκε από τον  Δήμο Αγρινίου  και την  ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου.
       Απέναντι από το  κοίλο του αρχαίου θεάτρου, βρέθηκε ένα πολυπληθές ακροατήριο, που γέμισε τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο και ακολούθησε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, από την  Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου..........



     Ήταν μια βραδιά με μουσικές περιπλανήσεις σε πολύ γνωστά ελληνικά τραγούδια που ερμήνευσαν η κα Νίκη Κοντοσώρου και  ο κ. Ντίνος Λέρης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την  παρουσία τους  ο πασίγνωστος Αρμένιος Μουσικοσυνθέτης κ. Χαϊγκ Γιατζιτζιάν (Haig Yazdjian), ο οποίος  για πρώτη φορά έπαιξε με ούτι συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και ο Λευτέρης Πουλιού στα πλήκτρα (ένας καλλιτέχνης- μουσικός ο οποίος σημειώνει σημαντική επιτυχία στο καλλιτεχνικό- μουσικό χώρο)  .
     Την Ορχήστρα διεύθυνε ο Δ/ντής της Φιλαρμονικής κ. Βασίλειος Κονήδας, ο οποίος επιμελήθηκε τις ενορχηστρώσεις και τις διασκευές των τραγουδιών της μουσικής βραδιάς. 
     Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η κα Ολυμπία Βικάτου, Προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ η κα Ελένη Αθανασιά, υποδιευθύντρια και φιλόλογος του Μουσικού σχολείου Αγρινίου, αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Μάνου Χατζηδάκη.

     Ο δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε θερμά, την Προϊσταμένη, κα Ολυμπία Βικάτου και το προσωπικό  της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την άψογη συνεργασία, τόσο στην συνδιοργάνωση της εκδήλωσης όσο και στην εξυπηρέτηση του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο, που όπως ισχυρίστηκε θα πρέπει να αναδειχθεί.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο