Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΥΤΙΚΑΣ: Καταγγελία για κακοποιήσεις σκύλων

         
    Αναγνώστης επικοινώνησε μαζί μας για να καταγγείλει μία απάνθρωπη μεταχείριση σκύλων από γείτονά του, κάτοικο Μύτικα Ξηρομέρου. 
     Ο Φιλόζωος Αναγνώστης δεν κρύβει τον θυμό του και τη λύπη αλλά και την οργή του για την απίστευτη αυτή κατάσταση που επικρατεί και με αποφασιστικότητα θέτει το ζήτημα στα χέρια των αρμοδίων αρχών και της δικαιοσύνης, για την βαρβαρότητα κατά των σκύλων.

Η καταγγελία 
       Εδώ και αρκετό καιρό ένας γείτονας μας στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με την γυναίκα του όπου βρουν σκυλιά τα χτυπάνε αλύπητα, πέρυσι χτύπησε και το σκυλί του αδελφού μου και η γυναίκα του, είπε: «Καλά το κάναμε».  Όπου δει να κοιμάται σκυλί πάει και το κτυπάει......


     Τα σκυλιά είναι ελευθέρα αλλά δεν πειράζουν κανέναν. Έχει τσακωθεί με πολλούς και προχθές που μαλώσανε με ένα φίλο μου, του είπαν πάλι: «Καλά κάνουμε!». 
    Μόλις ο φίλος μου, τους είπε ότι έχει φωτογραφίες με κακοποιημένα σκυλιά δεν τον ξαναενοχλήσανε. 
      Αυτός χτύπησε και το Σκύλο τον «Τζιοβάνη» και είναι εδώ και μια εβδομάδα στην Λευκάδα με σπασμούς- ορούς και δεν ξέρουμε αν θα ζήσει. 
      Έχω καταγγείλει την βαρβαρότητα και στην Φιλοζωική Αγρινίου και την Αστυνομία για να του κάνουν συστάσεις αλλά αυτός επιμένει, εκεί το δικό του.. 

ΥΓ: Φανταστείτε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει και δικά του σκυλιά....

4 σχόλια:

  1. Ποιος ο καταγγέλων και ποιος ο θύτης?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλόζωε. Βέβαια δεν πρέπει κανένας να κτυπάει κανέναν, συμπεριλαμβανόμενα και τα ζώα.
    Θα σταθώ μόνο σε ένα γεγονός που θα πρέπει να απαντήσεις. Πέρισυ διάβασα σε μπλόκ της περιοχής Μύτικα για μια επίθεση ενός σκυλιού σε ένα μικρό παιδί. Του έσκισε την ΄σαρκα στο πόδι και στο χέρι, την ώρα που επαιζε με αλλα παιδιά . Τα ράμματα ήταν τριπλάσια της ηλικίας του παιδιού.
    Εκεί δεν σε είδα να πέρνεις θέση και να καταγγέλεις το γεγονός.
    Για να υπάρχει φιλοζωϊα πρέπει να υπάρχουν οι άνθρωποι. Οταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, όταν τα παιδιά στερούνται το παιγνίδι, χάνεται η έννοια του ανθρώπου και πρέπει να προστασία και υπεράσπιση του συνάνθρωπου.
    Τότε είχαμε περιστατικά που ήταν αποδεδειγμένα και δεν βρέθηκες δίπλα στον άνθρωπο. Σήμερα κυκλοφορείς μια είδηση χωρίς αποδείξεις, με αόριστα πράγματα και θέτεις θέμα χωρίς να αναφέρεις τίποτα. Να το πώ δειλία, να το πώ φαρισαϊσμό, να το πώ σχεδιασμό για κάτι άλλο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το περιστατικό επίθεσης σκύλου, έγινε μύνηση κατά του ιδιοκτήτη αλλά κανείς δεν πήγε στο δικαστήριο ως μάρτυρας επειδή φοβόταν για τη ζωή του ακόμα και όταν ήρθε η αστυνομία. Οπότε το κρίμα του παιδιού το παίρνουν οι κατοικοι στο λαιμό τους. Το ίδιο σκυλί έχει επιτεθεί σε άλλα δύο παιδιά και πάλι με τη σιωπή των κατοίκων. Εδώ τίθεται θέμα ιδιοκτήτη και υπάρχουν νόμοι για τους περιορισμούς των σκύλων ως φύλακες και γενικά υπάρχουν νόμοι που υπαγορεύουν πως πρέπει να κυκλοφορεί ο ιδιοκτήτης με τον σκύλο του σε κατοικημένη περιοχή. Νόμοι υπάρχουν επίσης για την κακοποίηση ζώου και η κυνοκτονία άνευ αιτίας τιμωρείται με 30.000 ευρώ πρόστιμο και 5 χρόνια φυλακή. Το να σέβεσε τα ζώα και να τα μεγαλώνεις σωστά είναι δείγμα πολιτισμού και όχι φιλοζωίας. Κάτι που δυστοιχώς δεν υπάρχει στα υποανάπτικτα μυαλά των παλαιότερων γενεών του Ξηρομέρου. Ευτυχώς πολλά νέα παιδιά έχουν περισσότερη νοημοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ειχαμε φιλε κρατος να τα μαζευε,και ας ειχαμε ανθρωπια να μη τα περναμε σπιτι και μολις τα βαριομασταν να τα αφηνουμε στους δρομους!!αλλα δεν δεχομαι απο κανεναν να τα χτυπαει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο