Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Κώστας Τριαντακωνσταντής προς Δημοτική αρχή Ακτίου Βόνιτσας: Σε παρκινγκ έχει μετατραπεί η κεντρική πλατεία της Βόνιτσας!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 

ΓΡΑΦΕΙ Ο: ΚΩΣΤΑΣ Θ. ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ....
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑΞΕ. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ  ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.
ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;

-κ Αντιδήμαρχε με αρμοδιότητα την στάθμευση
-κ Δήμαρχε
-κ Δημοτικοί Σύμβουλοι
      Το Σάββατο 13-9-2014 και ώρα 11:00 πρωινή διερχόμενος (όχι τυχαία) από την κεντρική πλατεία της Βόνιτσας υπήρχαν σταθμευμένα 12 αυτοκίνητα. Η κεντρική πλατεία της Βόνιτσας φέρει το όνομα ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ. Όλοι γνωρίζουμε, ότι το όνομα είναι ταυτόσημο με την ιστορική αναφορά και την ταυτότητα της πόλης.
    Με ποιο δικαίωμα επιτρέπετε να ποδοπατείτε, με την αδράνεια σας, μεταφορικά και κυριολεκτικά, η  ιστορία της πόλης;
    Είμαστε σίγουροι ότι έχετε επισκεφθεί εκατοντάδες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά.
   Πείτε μας αυτή τη κατάσταση την συναντήσατε κάπου αλλού; Και αν παρ’ ελπίδα την συναντήσατε, τι γνώμη βγάλατε για τους Δημοτικούς άρχοντες της περιοχής;
      Γιατί στερείτε από τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης από την πλατεία;
      Τι γνώμη θα μεταφέρουν οι επισκέπτες της πόλης για τη περιοχή;..........



      Για τελευταία φορά, από την φιλόξενη τούτη ιστοσελίδα, σας καλούμε κ Δήμαρχε και κ  Αντιδήμαρχε με τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να αδειάσετε την πλατεία από τα οχήματα, και να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα ώστε στο μέλλον κανένα αυτοκίνητο να μην σταθμεύει στη πλατεία.
      Αν αυτό δεν γίνει μέχρι την 20-9-2014 ημέρα Παρασκευή που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους, μα βάση το άθρο 95  παράγραφος 6, του νόμου 3463/2006 (κώδικας Δήμων και κοινοτήτων) να θέσουν το θέμα προς συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως.
     Το άρθρο αναφέρει <<Το δημοτικό συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίσει με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του ότι ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερησία διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση για αυτό με την ίδια πλειοψηφία, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης>> 
       Αν δεν γίνουν τα παραπάνω τότε η επόμενη κίνηση μας   είναι μονόδρομος. Θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα της συντεταγμένης πολιτείας. 
Καθαρή, ξάστερη, δημοσιευμένη και ειλημμένη απόφαση.

κ Δήμαρχε και κ Αντιδήμαρχε με αρμοδιότητα τη στάθμευση, δυστυχώς συζητάμε το αυτονόητο. Ενώ απαιτείται η συζήτηση να γίνει για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και ολόκληρου του Δήμου, δεν μπορούμε ή δεν έχουμε την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσουμε κάτι πολύ απλό και χωρίς κανένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ κόστος.

      Ευχόμαστε οι δεύτερες ή τρίτες σκέψεις που κάνουμε, για την αδράνεια σας, να καταγραφούν μόνον  στις δικές μας δίκαιες ανησυχίες. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι έχοντας νωπή τη λαϊκή εντολή μπορείτε να κάνετε σε πρώτη φάση τα αυτονόητα.
    Αυτό είναι αναγκαία (όχι όμως και ικανή) προϋπόθεση για να αρχίσει να μπαίνει μια τάξη στα ερείπια του Δήμου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1 
      Καλούμε τον Δήμαρχο κ Αποστολάκη  και τους τότε αρμόδιους και υπεύθυνους του Δήμου (ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ 20 η –ΙΟΥΝΙΟΥ – 2014) να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες αν έγινε την παραπάνω ημερομηνία συνεδρίαση του σώματος. Αν δεν έγινε να διαψεύσουν την ανάρτηση στην διαύγεια του Δήμου. Τότε βέβαια μπαίνουμε σε επικίνδυνους ατραπούς. Αν έγινε η συνεδρίαση, να ενημερώσετε το σώμα και τους δημότες πως θα βρεθούν τα χρήματα για τις σχολικές επιτροπές. Πάντως σε κάθε περίπτωση πριν και μετά την 20-6-2014 πακτωλός χρημάτων διατέθηκε σε απευθείας αναθέσεις.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2 
Δήμαρχε κ Αποστολάκη, 
    Μεριμνήσατε ή θα μεριμνήσετε, όπως  σας προτείναμε στην ανοικτή μας επιστολή, για τις μεταδόσεις ζωντανά μέσω του διαδικτύου των  συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου; 
      Με ηλεκτρονική επιστολή ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Μπαλατσούρα να θέσει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο θέματα κατεπείγοντα και ζωτικής σημασίας. Τούτο δεν έγινε όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των θεμάτων της συνεδρίασης της 20-9-2014.
     Η περιφρόνηση των προβλημάτων των Δημοτών κυρίως  και των ίδιων των Δημοτών που τα θέτουν προς συζήτηση δεν αποτελεί καλό σημάδι λειτουργίας με νωπή την λαϊκή ετυμηγορία. Τα θέματα τα γνωρίζετε, εκτός βέβαια και δεν έχετε πολιτική αντιμετώπισης τους .
      Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους, ως άνω αναφέρετε, να τεθούν τα θέματα προς συζήτηση.
Τα θέματα είναι:
1)-ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ (κυρίως ποιοτικά) ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
2)-ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ.


4 σχόλια:

  1. Τι έκανε λέει;;
    Nα απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα;;

    Mα εκεί είναι η πιτσαρία του Τζεφριού!! Θα χάσει τους πελάτες του!! Για τέτοια είμαστε τώρα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πλατεία είναι σε ομηρία οκτώ χρόνια. Τώρα τσακονονται που θα είναι ο δρόμος της πλατείας. Στη μελέτη γράφουν για πέργκολες. Θα φτίαξουν τη πλατεία και θα την δώσουν στα καταστήματα. Αν θέλεις να παραδωσεις κάτι τότε πρώτα το εξαθλίωνεις. Περιμένουμε αν θα μετατρέψουν τη πλατεία σε στεγασμένες καφετεριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιζουν με την λογική μας και την αισθητική μας.

    Η πλατεία (η κεντρική) έχει αλλάξει μορφή τα τεσσερις φορές (!!!!) και κάθε φορά γίνεται όλο και ποιό άθλια.
    Την χειρότερη μορφή της την πήρε επι των ημερών του τωρινού Δημάρχου (στην προηγούμενη θητεία).
    Πεταμένα λεφτά για να εξυπηρετηθούν οι (γνωστοί άγνωστοι) συγγενείς που τυχαίνει να έχουν και επιχείρηση εστίασης στην πλατεία.

    Η πλατεία αυτή συνοδεύτηκε από ένα εξίσου άθλιο δρόμο (για κατσίκες κάνει...για ανθρώπους δεν κάνει)που διατρέχει το ιστορικό κέντρο .
    Από τα κοτρόνια αυτού του δρόμου έχουν πέσει αρκετοί δημότες .
    Πρέπει να έχουμε μαζοχιστικές τάσεις ως περιοχή διότι δεν νοείται άνθρωπος που κατασπατάλησε αλόγιστα πολύτιμους πόρους σε πλατείες ,κατσικόδρομους και σε γρασιδια σε γήπεδα που είναι μέσα στο βάλτο ...να βγαίνει ξανά δήμαρχος !!

    Δεν μπορεί ...μάλλον θα θα ψεκάζουν ως κατοίκους της περιοχής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή με το ίδιο θέμα. Θέλει να επιβάλλει την άποψή του στο ΔΣ για συζήτηση προ ημερησίας για ένα θέμα που έκλεισε 8 χρόνια. Τόόόόσο επείγον. Αν διάβαζε ούτε άκουγε τις ανακοινώσεις του σημερινού Δημάρχου για διεξαγωγή συνεδριάσεων σε Πάλαιρο και Κατούνα και τη δέσμευσή του για μεταδόσεις μέσω διαδικτύου , δεν θα οικειοποιούνταν σήμερα τη δέσμευση του Δημάρχου. Ελπίζω να κάνει υπομονή όπως άλλωστε όλοι μας , μέχρι να ξαναπάρει μπροστά το εγκαταλειμμένο πλοίο που λέγεται Δήμος Ακτίου Βόνιτσας. Απ’ εκεί και μετά ο τιμονιέρης ξέρει που θα το πάει. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο