Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Οι οκτώ αντιδήμαρχοι Αγρινίου και οι αρμοδιότητες τους



Ολοκληρώθηκε πριν λίγο  στο δημαρχείο Αγρινίου η συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου. Στα πλαίσια της έγινε γνωστή η σύνθεση του σχήματος των οκτώ τελικά αντιδημάρχων. Σε αυτό συμμετέχουν οι Νίκος Καζαντζής, Κώστας Καλαντζής, Νίκος Γκρίζης, Ανδρέας Καλαμπαλίκης, Γιώργος Μελιάδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Θύμιος Γρίβας και Χρήστος Γκούντας. Οι κκ. Γκούντας και Γρίβας δεν θα δικαιούνται αντιμισθίας ενώ αναπληρωτής δημάρχου σε περίπτωση απουσίας του θα είναι ο Ν.Καζαντζής.......

Ο κ. Παπαναστασίου ευχαρίστησε προκαταβολικά τους εκλεκτούς της δημοτικής αρχής για τις πολύ σημαντικές αντιδημαρχίες και τόνισε ότι θα είναι αντιδήμαρχοι για τους επόμενους 20 μήνες, όπως είναι στη διακριτική του ευχέρεια παρά το ότι συνηθίζεται να ορίζονται αντιδήμαρχοι για δυόμιση χρόνια. Εξήγησε ότι οι πρόεδροι των Οργανισμών θα οριστούν μετά από Δημοτικό Συμβούλιο όπως προβλέπεται, καθώς και ότι οι δύο από οκτώ αντιδημάρχους θα είναι “αληθινά άμισθοι” αφού πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες. Επεσήμανε, δε, ότι δεν αποκλείεται αλλαγή αντιδημάρχου και πριν παρέλθει το 20μηνο της θητείας του.
Στάθηκε ιδιαίτερα στον αναλώσιμο και μη μόνιμο χαρακτήρα που έχουν όλες οι θέσεις λέγοντας ότι θέλει να στείλει μήνυμα ότι κανένας δεν είναι μόνιμος δήμαρχος ή αντιδήμαρχος. “Αυτές είναι θέσεις προσφοράς και ευθύνης και δεν είναι επαγγέλματα. Άλλοι έκαναν επάγγελμα τη δημαρχία και την αντιδημαρχία. Οι εποχές αυτές έχουν παρέλθει για την Αυτοδιοίκηση, στόχος μας είναι μόνο να βοηθάμε την κοινωνία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αρμοδιότητες είναι οι εξής:
Ν.Καζαντζής: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης  Διοικητικών Υπηρεσιών καθώς και σε θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Επίσης τις αρμοδιότητες  των τμημάτων Προγραμματισμού και Ανάπτυξης καθώς και αποτελεσματικότητας, ποιότητας και οργανωσης της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, οργάνωσης και Πληροφορικής. Επίσης τις αρμοδιότητες του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Κ.Καλαντζής: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας
Χρ.Γούντας: Το σύνολο αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών
Ν.Γκρίζης: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης ΚΕΠ και το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Παιδείας και δια βίου μαθησης, του τμήματος Βιβλιοθηκών και και Αρχείων της Διέυθυνσης Παιδείας καθώς και τα θέματα αθλητισμού και Νέας Γενιάς
Μ.Παπαγεωργίου: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων σε θέματα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Παιδείας ,Πολιτισμού και αθλητισμού και την προεδρία ΚΕΔΑ
Γ.Μελιάδης: To σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
Α. Καλαμπαλίκης: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, του Τμήματος Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Θ.Γρίβας: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και εγκαταστάσεων, του Τμήματος Υδραυλικών και εγγειοβελτιωτικών έργων της Διέυθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και τις αρμοδιότητες του Τμήματος Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

DSCN2684DSCN2680
DSCN2678
3
2
1
DSCN2691
DSCN2687

agrinionews.

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο