Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Εμπλοκή σε διαγωνισμό του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού

        Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού προκήρυξε διαγωνισμό, με τις διαδικασίες  που προβλέπονται κυρίως για τις προμήθειες του Δημοσίου, για την ανάθεση μελέτης με τίτλο  «Καταγραφή και παρακολούθηση των τύπων οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας των Οδηγιών 92/43, 79/409 και 2009/147/ΕΚ» με αμοιβή, χωρίς ΦΠΑ, 203.252,03 ευρώ.  
      Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα εγκρίθηκε η συμμετοχή στο διαγωνισμό όλων όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον (3 συμπράξεις  και μια εταιρεία) και η βαθμολόγηση των τεχνικών τους προσφορών.
     Η σύμπραξη των εταιρειών ECO CONSULTANTS S.A., kartECO ΟΕ, ΜΕΥΠ ΕΠΕ, αφού εξέτασε τα δικαιολογητικά συμμετοχής των άλλων συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, προσέβαλε την απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης με Προδικαστική Προσφυγή, η οποία αναφέρει:..............



   -Στην Επιτροπή του Διαγωνισμού (όργανο που γνωμοδοτεί) και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα (όργανο που αποφασίζει) συμμετέχουν τα ίδια πρόσωπα (κ.κ. Ιωάννης Αυγέρης, Ιωάννης Παπαγιάννης, Σεραφείμ Τσιπέλης).
    -Στην επίδικη απόφαση δεν αιτιολογείται η έγκριση συμμετοχής στο διαγωνισμό δύο από τους διαγωνιζόμενους και η βαθμολογία. Ειδικότερα:

Κακώς εγκρίθηκε η συμμετοχή στο διαγωνισμό των συμπράξεων α. «Δ. Αργυρόπουλος & Συνεργάτες Ο.Ε.» & «ADENS Α.Ε.» και β. «ΑΤΕΠΕ Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» & «ΟΙΚΟΜ Μελετητική Περιβάλλοντος ΕΠΕ») για μια σειρά από λόγους, που παραθέτονται αναλυτικά σε δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η προσφεύγουσα σύμπραξη και που σχετίζονται κυρίως με τα στελέχη και τους συνεργάτες των άλλων δυο συμπράξεων.
       Η προδικαστική προσφυγή, αν δεν γίνει αποδεκτή από το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, θα εκδικαστεί από τα αρμόδια δικαστήρια σύμφωνα με την ECO CONSULTANTS S.A., kartECO ΟΕ, ΜΕΥΠ ΕΠΕ.

http://www.agriniopress.gr/

2 σχόλια:

  1. Εκτός από όσα καταγγέλλει η μια εταιρεία, εμείς οι κάτοικοι του Αμβρακικού βλέπουμε ποσά αξίας 200.000 και πλέον ευρώ να δαπανώνται για καταγραφές, την ώρα που ο Αμβρακικός αλωνίζεται με τη παράνομη αλιεία και με του δυναμίτες.
    Μας έφαγαν οι μελέτες και οι καλικατζούρες. Πρίν από 15 χρόνια γέμισαν τα παράκτια του Αμβρακικού με ξύλινες καλύβες που τις ονόμασαν παρατηρητήρια, αξίας 500.000 ευρώ. Οι μπαράγκες σάπισαν και δεν προσέφεραν τίποτα.
    Από την άλλη πλευρά το σκάφος του λιμενικού δεν έχει βενζίνα για να κάνει περιπολία.
    Μοιάζουν όλα με την ελληνική ταινία που φωτίζουν το άγαλμα ενός στρατηγού και ο ίδιος ο στρατηγός πουλάει το κουστούμι του για να πάρει φάρμακα.
    Αυτά θέλει η ΕΕ. Μόνο μελέτες και έργα μη παραγωγικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μελέτες μας έχουν φάει. Όπου και να κοιτάξεις εμπλέκονται Μ.Κ.Ο. και μελετητικές εταιρείες (χάριν της Μπιρμπίλως της οικολόγας). Αντί να κοιτάξουν από τι νεκρώνει ο Αμβρακικός (μπάζωμα για το Λιμάνι Πρέβεζας και οι μαρίνες στην είσοδο του κόλπου)κι ενώ το νερό ανανεώνονταν κάθε 6 μήνες ενώ τώρα θέλει 7-8 χρόνια κάνουν...καταμετρήσεις!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!
    Μας έχουν πνίξει οι ''οικολόγοι'' του...καναπέ και της μάσας και οι μελέτες copy-paste των χιλιάδων Μ.Κ.Ο. που δεν αποδίδουν πουθενά και κανένα στοιχείο μιας και οι περισσότερες είναι κλίκες και δεν μπορεί να τις ελέγξει κανείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο