Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Απειλούν με 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας


Με 48ωρη κινητοποίηση, η οποία θα κρατήσει καθηλωμένα στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, απειλούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που εξήγγειλαν απεργία για το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου.

Η Eνωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αντιδρά στην υπουργική απόφαση που δίνει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) πρόσβαση στους λογαριασμούς των τελών διαδρομής αεροναυτιλίας, «για να καλύπτει άμεσες ταμειακές του ανάγκες»......
Οι ελεγκτές ζητούν την παρέμβαση των κομμάτων προκειμένου να λυθεί το ζήτημα που δημιουργήθηκε, ενώ παράλληλα προχωρούν σε άσκηση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ και αίτηση αναστολής της απόφασης και έχουν ήδη προβεί σε σχετική καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου και αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι κίνδυνοι,

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται στους κινδύνους «που θα προκληθούν για την ασφάλεια των πτήσεων και τα εθνικά δικαιώματα στον ελληνικό εναέριο χώρο, λόγω του ότι δεν θα γίνονται οι στοιχειώδεις επενδύσεις».

Επισημαίνουν επίσης ότι αν και «από μια πρώτη εκτίμηση δεν φαίνεται στο στενά άμεσο μέλλον κίνδυνος για την κάλυψη των αναγκών της αεροναυτιλίας, εν τούτοις δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι για πρώτη φορά γίνεται παρέμβαση στους ειδικούς λογαριασμούς για σκοπούς αλλότριους από αυτούς της αεροναυτιλίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο