Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

400 νέες προσλήψεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

        Περισσότερα από 400 άτομα, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, πρόκειται να προσληφθούν, άμεσα, σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ.
      Η διάρκεια της σύμβασης των απασχολουμένων θα είναι για 5 μήνες, και θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος θα καλύπτεται πλήρως από τον Ο.Α.Ε.Δ.
    Σημειώνεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου είναι η πρώτη στη χώρα που εντάσσεται στο σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και αυτό επετεύχθη μετά από πολύμηνες προσπάθειες και άριστη συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Διδασκάλου τόσο με τον Διοικητή του Οργανισμού Θεόδωρο Αμπατζόγλου, όσο και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Γιάννη Καρβέλη........



   Στόχος του προγράμματος είναι, πέρα από την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα, η απασχόληση τουλάχιστον ενός ατόμου σε οικογένειες καθ’ ολοκληρία ανέργων.
    «Μέλημά μας είναι, συνεχώς, να αξιοποιούμε και να εξαντλούμε όλα τα μέσα, ώστε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και ποιοτικοί στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες και συγχρόνως να συνδράμουμε στον εθνικό αγώνα για τη μείωση της ανεργίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, λαμβάνουμε υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και τα κοινωνικά κριτήρια των υποψηφίων», δήλωσε, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Γ. Καρβέλη, προκειμένου να εξετάσουν τις λεπτομέρειες του προγράμματος, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου. 

2 σχόλια:

  1. Με τέτοιου είδους προσλήψεις δεν λύνεται η ανεργία. Αυτά είναι ημίμετρα. Απλά εμφανίζεται να αυξάνεται η απασχοληση, για διάστημα μόνο 5 μηνών. Μετά της λήξη όμως του προγράμματος, ούτε ταμείο ανεργίας δεν θα δικαιούνται αυτά τα άτομα. Αυτά είναι φιέστες για φωτογραφήσεις και γιαλαντζί προσλήψεις. Δεν είναι αναπτυξιακά προγράμματα αυτά, γιατί προφανώς δεν υπάρχει προοπτική μονιμότητας στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το νόημα αυτών των προσλήψεων. Καλύτερα θα ήταν η επιχορήγηση Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για προσλήψεις, που εκεί θα υπήρχε και προοπτική παραμονής των προσληφθέντων και μετά τη λήξη του προγράμματος επιχορήγησης. Το μόνο που εκτιμώ ότι βολεύει αυτό το πρόγραμμα, είναι η ενίσχυση των Δημοσίων Υπηρεσιών με φτηνά εργατικά χέρια, αφού το Δημόσιο έχει αδειάσει από προσωπικό και πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες αποχωρήσεις, καθώς και απολύσεις. Το πρόγραμμα κατά τα άλλα, θα θεωρηθεί επιτυχημένο, αφού οι αιτήσεις θα είναι χιλιάδες, λόγω της υψηλής ανεργίας μας (στην Ελλάδα) που είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη. Κι όμως "η πόλη κοιμάται κανονικά"!!!!!
    Αγανακτισμένος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ!!!
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΩ Η ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!!
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΧΑΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ!!! ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!! ΚΡΙΜΑ!! Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΚΙ ΑΣ ΕΝΑΙ ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ!!ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΤΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 2025, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ!! (489 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ!) ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ 1960, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!!!ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΕΙ, ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο