Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΠΑΣΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

        Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει η επιζωοτία του καταρροϊκού πυρετού σε αρκετούς νομούς της χώρας που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα. Μετά την εμφάνιση των πρώτων εστιών σε κοπάδια στην Πελοπόνησσο ακολούθησε επέκταση σε Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα. Συγκεκριμένα στο νομό μας επίσημα διαγνώστικαν κρούσματα στο Δήμο Θέρμου, ενώ είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες, αν δεν έχει ήδη εμφανιστεί , να εξαπλωθεί και σε άλλους δήμους του νομού......



      Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κτηνιατρικού και λοιπού προσωπικού των δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών, που βρίσκονται για χρόνια υποστελεχωμένες εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας για την κάλυψη των αναγκών και με περιορισμένες τις δυνατότητες μετακινήσεων του ελάχιστου προσωπικού τους, η ολιγωρία εκ μέρους κυβέρνησης και περιφέρειας συμβάλλει στην ταχύτατη επέκταση των εστιών.

Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι:
Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, δεν πρέπει να περιμένουμε να έρθει και η δική μας η σειρά. Πρέπει άμεσα, τώρα, να διεκδικήσουμε, να επιβάλλουμε μέτρα προληπτικά, μέτρα ουσιαστικής προστασίας του ζωικού κεφαλαίου, όλων των κτηνοτροφικών μονάδων και σταυλικών εγκαταστάσεων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που βρίσκονται σήμερα σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση εξαιτίας των χαρατσιών, των φόρων και συνολικά της αντιαγροτικής πολιτικής που χρόνια τώρα ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απαιτούν:
· Άμεσα και γρήγορα να ενταθεί το πρόγραμμα επιζωοτιολογικής διερεύνησης με ταυτόχρονους ψεκασμούς για να εμποδιστεί η επέκταση της ασθένειας. Να γίνει μακροσκοπική εξέταση σε κάθε κοπάδι ξεχωριστά και να παρθούν δείγματα για έλεγχο. Να εξεταστούν όλα τα κοπάδια και γρήγορα να βγουν τα αποτελέσματα.
·  Τη στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών κτηνιατρείων για γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο.
·  Την πλήρη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των κτηνοτρόφων, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την κτηνοτροφική δραστηριότητα.

· Την διενέργεια ψεκασμών σε βαλτώδεις εκτάσεις έστω και τώρα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο