Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου – Βόνιτσας για τις διαστάσεις που έχει πάρει ο καταρροϊκός πυρετός στο νομό μας

    Zητάμε άμεσα ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας σε συνεννόηση με την περιφέρεια να προβεί σε ψεκασμούς σε λιμνάζοντα νερά που βρίσκονται εντός ορίων του Δήμου (Λίμνη Βουλκαριά – Αβελαριά – βάλτος Ζαβέρτας – περιοχή ζευγάρι Κατούνας και λοιπά).

      Διαστάσεις παίρνει η επιζωοτία του καταρροϊκού πυρετού στο νομό μας που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα. Μετά την εμφάνιση των πρώτων εστιών σε κοπάδια του Δήμου Θέρμου, δυστυχώς οι ενδείξεις δείχνουν ότι έχουμε επέκταση και σε άλλες περιοχές στο νομό με ταχύτατο ρυθμό.
     Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κτηνιατρικού και λοιπού προσωπικού των δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών, που βρίσκονται για χρόνια υποστελεχωμένες εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας για την κάλυψη των αναγκών και με περιορισμένες τις δυνατότητες μετακινήσεων του ελάχιστου προσωπικού τους, η ολιγωρία εκ μέρους κυβέρνησης της περιφέρειας των Δήμων συμβάλλει στην ταχύτατη επέκταση των εστιών......



     Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που βρίσκονται σήμερα σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση εξαιτίας των χαρατσιών, των φόρων, του πετσοκόμματος των επιδοτήσεων και συνολικά της αντιαγροτικής πολιτικής που χρόνια τώρα ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ζητάμε άμεσα ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας σε συνεννόηση με την περιφέρεια να προβεί σε ψεκασμούς σε λιμνάζοντα νερά που βρίσκονται εντός ορίων του Δήμου( Λίμνη Βουλκαριά – Αβελαριά – βάλτος Ζαβέρτας – περιοχή ζευγάρι Κατούνας και λοιπά).
     Επίσης ο δήμος σε συνεννόηση με την περιφέρεια να πάρει όλα τα μέτρα για να χορηγηθούν δωρεάν φάρμακα στους κτηνοτρόφους που απαιτούνται για την πρόληψη και καταπολέμηση της ασθένειας.
     Ζητάμε από την κτηνιατρική υπηρεσία του νομού άμεσα να συγκαλέσει σύσκεψη στην έδρα του δήμου Ακτίου Βόνιτσας με θέμα την ενημέρωση των κτηνοτρόφων γύρω από το πρόβλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο