Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τέτοιο γλέντι δεν ξανάγινε! Χιλιάδες κόσμου στη μουσική βραδιά στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου



     Το μεγαλύτερο αυγουστιάτικο γλέντι πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, στην κεντρική πλατεία στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου με διοργανωτή τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας. 
      Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 3.000 άτομα, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής που τραγούδησαν και χόρεψαν στο παραδοσιακό γλέντι, με τον Γιάννη Καψάλη, ενώ παράλληλα γεύτηκαν δωρεάν πεντανόστιμη ψητή προβατίνα...

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...



      Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Ζορμπάς, ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους και στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος του χωριού Γιάννης Χρόνης χαιρέτησε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τους κατοίκους για την εκλογή του.
       Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, το πρόγραμμα περιελάμβανε, απονομή Πλακετών, πρώτα στο Παναγιώτη Κοντό, πρόεδρο της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας και καθηγητή Πανεπιστημίου για την τεράστια πολιτιστική του προσφορά, και στη συνέχεια στον βετεράνο κλαρινίστα Σταύρο Καψάλη για τη προσφορά του στη Παράδοση, τον εφημέριο του χωριού πάτερ Φώτη Χαντζή για την πολυετή πνευματική προσφορά του στο χωριό, τον βετεράνο διεθνή διαιτητή Γιώργο Τάπραντζη, τον βετεράνο ποδοσφαιριστή της ΑΕ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ Γεώργιο Ζορμπά, τον πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Παύλου και απονεμήθηκε το κύπελλο στην ομάδα ΝΕΩΝ του χωριού.
      Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το χορευτικό της Γουριάς το οποίο γοήτευσε και καταχειροκροτήθηκε. 
       Το κέφι ήταν  μεγάλο και το γλέντι κράτησε μέχρι την ανατολή του ήλιου και όλες οι γενιές ήταν παρούσες, με τη νεολαία να σέρνει το χορό και να σκορπά αισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας για τη διατήρηση των πολιτιστικών μας αξιών, ηθών και εθίμων.
Και του χρόνου!!



























































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο