Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Πολιτισμός και ποιότητα στις Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στο Δρυμό

     Δέκα χρόνια πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δρυμό συμπλήρωσε ο σύλλογος Δρυμιωτών με τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στις 12 και 13 Αυγούστου. 
   Για μια ακόμη φορά η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και δείχνει με την παρουσία του ότι στηρίζει και επιβραβεύει τις προσπάθειες του συλλόγου.
   Ιδιαίτερη απήχηση είχε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου με θέμα: «Το ανασκαφικό έργο της 22ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο Δρυμό. Δεδομένα και προοπτικές»......

 
       Ο προϊστάμενος της 22ης ΕΒΑ κ. Ιωάννης Χουλιαράς και ο Αρχαιολόγος κ Δελαβίνιας μιλώντας σε ένα πολυάριθμο κοινό αναφέρθηκαν αναλυτικά στα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και κατέληξαν ότι με βάση τις ενδείξεις που υπάρχουν αλλάζει ο χάρτης της ιστορίας της περιοχής. 
     Στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και έκλεισε μια πολύ όμορφη εκδήλωση από όπου όλοι έφυγαν πολύ σοφότεροι. 
     Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας κ. Ευθ. Φερεντίνος, ο υποδιοικητής της 131 Σ.Μ κ. Μαλακάκης και ο Αξιωματικός κ. Ευαγ. Κοσμάς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος  Θεόδωρος Στούπας, ο πρόεδρος του συλλόγου Θυρρειωτών και εκπρόσωπος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Περικλής Μωραίτης, ο πρόεδρος της Τ.Κ Δρυμού Γιάννης Λιότσος, ο σύμβουλος της Τ.Κ Δρυμού Βασίλης Γεροθανάσης και πλήθος κόσμου.

     Την Τετάρτη 13 Αυγούστου στην πλατεία του Δρυμού υπήρξε το αδιαχώρητο. Χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα του Δρυμού όπου με την καθοδήγηση του δάσκάλου τους Σπύρου Σκλαβενίτη άφησαν άριστες εντυπώσεις. 
     Ακολούθησαν βραβεύσεις αριστούχων μαθητών και η εκδήλωση συνεχίστηκε έως τα ξημερώματα με την εξαίρετη Λαική-Δημοτική ορχήστρα του Βαγγέλη Λιάγκα. 
     Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Τάκης Στεργίου, ο πρόεδρος του συλλόγου Θυρρειωτών Περικλής Μωραίτης νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος  Θεόδωρος Στούπαςο πρόεδρος του συλλόγου της Τρύφου Κώστας Νικάκης, οι νεοκλεγέντες σύμβουλοι Νίκος Πάντας και Κώστας Μπαλατσούρας, ο Βαγγέλης Κουτιβής, ο επιχειρηματίας Σπύρος Καραούλης κ.λπ.

     Ο σύλλογος Δρυμιωτών ευχαριστεί τους εθελοντές που βοήθησαν για τη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και ειδικά τον Στέφανο Βλαντή, τον Άγγελο Τσιλίκη, τον Σπύρο Γαζή, τον Γιώργο Τσιλίκη, τον Κώστα Βλαχογιάννη,τον Στάθη Λιότσο και τις γυναίκες που βοήθησαν στον καθαρισμό της πλατείας.

    Ευχαριστούμε ακόμη τους δωροθέτες, Φρόσω Βέττα, Γεωργία Καββαδά, Μιχάλη Γούδα, Πόπη Λύτρα,Γιάννη Κοτρώτσο, Σπύρο Καραούλη, Αντωνία Λάιου, Νίκο Μασούρα, Αλέξη Μασούρα και Σεβαστή Ζαχαράκη.

  Και τέλος ευχαριστούμε τους χορηγούς των εκδηλώσεων:
Ξενοδοχείο ΣΩΖΟΣ, Ιχθυοκαλλιέγειες Κ. ΤΖΕΦΡΙΟΣ, Συνεργείο Πάνος Κονταλέξης, Καφέ-Ψησταριά Γεράσιμος Λάιος, Κρεοπωλείο-Ταβέρνα Θεόδωρος Γ. Τσιλίκης και όλες τις νοικοκυρές που έφτιαξαν πίτες και τις έφεραν στην εκδήλωση του συλλόγου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο