Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Μαρία Τριανταφύλλου: Επίσκεψη στα κέντρα υγείας Αστακού και Αιτωλικού


        Το πρωί της Τρίτης η κα. Τριανταφύλλου επισκέφτηκε τα δύο Κέντρα Υγείας Αιτωλικού και Αστακού. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και συζήτησε με το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό των δύο κέντρων καθώς και με ασθενείς της περιοχής.
      Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε  μετά τις κινητοποιήσεις φορέων της περιοχής   ενάντια στην επιχειρούμενη απαξίωση του Νοσοκομείου στο Μεσολόγγι και όπως ήταν αναμενόμενο κινήθηκε γύρω από την πολιτική του Μνημονίου, που εφαρμόζει η ηγεσία του Υπουργείου, τα τελευταία  χρόνια στο χώρο της υγείας.
      Οι εργαζόμενοι μίλησαν για τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής, που κυρίως έχουν να κάνουν με την υποστελέχωση  έως και την πλήρη απογύμνωση των Kέντρων από έμψυχο δυναμικό, απαραίτητο για τη στοιχειώδη προσφορά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας.........



   Από τη μεριά της η κα. Τριανταφύλλου επεσήμανε πως έχουμε μια   κυβέρνηση που  απομυζά οικονομικά ,μέσω της υπερφορολόγησης και των νέων χαρατσιών τους πολίτες, χωρίς να μεριμνά στο ελάχιστο  για την παροχή προς την κοινωνία των πιο βασικών  δημόσιων αγαθών και κυρίως αυτό της υγείας.
    Σημείωσε, πως  το νέο επιτελείο Σαμαρά στο Υπουργείο Υγείας, προσπαθεί  να πείσει τους πολίτες και τους ασθενείς, πως η διάλυση  της Δημόσιας  Υγείας  στη χώρα μας δεν είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών συμβάσεων, που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί με συγχωνεύσεις , αξιολογήσεις και «golden boys» («παιδιά της αγοράς»)  σε διοικητικές θέσεις.
     Τέλος, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει όλες του τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της ανατροπής των μνημονίων και των εκφραστών τους και  στο χώρο της υγείας και κάλεσε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, ώστε να μην υλοποιηθεί η κρυφή ατζέντα του νέου Υπουργού για απαξίωση, διάλυση και πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας τόσο στην περιοχή μας αλλά και στη χώρα συνολικότερα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο